top of page

INDONESIA

Lingga Islands

September 2019

Vanuit Kalimantan is het wel een stukkie doorzeilen naar Belitung, waar Jaap en Wil zullen landen om de laatste eilanden van Indonesia mee te zeilen met ons. We zijn dan altijd ook weer blij als we goed zijn aangekomen en Bas heeft de Red Max wonderwel tussen de riffen gemikt. Hoezee! 

 

We bewonderen de basaltblokken van Belitung, ontmoeten een zus van dhr Tan (van Go-Tan, oude 'bekende' van Monique tijdens haar Silvo tijd) en genieten van het lokale levendige strandleven. Als Jaap en Wil landen, is de water- en dieseltank gevuld en de voorraden zijn aangesleept. We hebben er zin in! Helaas is het weer ineens wat minder, maar Jaap lijkt het heerlijk te vinden om in de regen te sturen - het is dan ook beslist niet koud die regen hier. 

 

Na een nachtje doorzeilen, komen we bij Bangka met prachtig witte stranden en we belanden in een dorp met een 100% Chinese sfeer. Dat is weer eens wat anders. De volgende stop is daarbij weer totaal anders: Pulau Penoh is een dorp grotendeels op palen gebouwd. Heel eenvoudig leven de mensen hier, voornamelijk van de visvangst. Daarna staat de crossing van de evenaar op de agenda... Jaap zorgt voor het schoonmaken en prepareren van de sushi, Wil krijgt de volle doop van Neptunus Bas, de champagne knalt en zo gaan we in gezellige feest-stemming terug naar het noorder halfrond. Toch even wennen hoor, na 3,5 jaar! 

 

Ook de navolgende ankerbaaien zijn heel rustiek en zo scharrelen we, soms met gennaker op, lekker verder naar de Riau eilanden. 

 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page