top of page

INDONESIA

July - September 2019

Indonesia heeft onnoemelijk veel eilanden en alle uniek en steeds weer zo bijzonder.

 

Klik daarom onderstaand op de "eiland-foto" voor het bijbehorende reisverslag. 

Timor & Alor (juli)

Timor & Alor (juli)

Na Timor is Alor het eerste eiland waar we, na een nachtje doorzeilen, terechtkomen. We bezoeken een school, een oud dorp en ontmoeten een bijzonder Nederlands stel dat al een paar rondreist (backpackend!).

Flores (augustus)

Flores (augustus)

Flores was zeker een van onze highlights na aankomst. We belandden bij een heerlijke baai, waar bij zonsondergang de macaque-aapjes tevoorschijn kwamen. Daarna volgde een prachtige eiland-tour naar de Kalimutu kraters en we eindigden in het wat toeristische Labuan Bajo.

Komodo (augustus)

Komodo (augustus)

Een avontuurlijke tour op de Komodo Islands, onder leiding van een gids. De komodo's zijn echt gevaarlijk bijtende prehistorische dieren. We vonden het echt heel bijzonder ze van zo dichtbij (!) te kunnen zien.

Bali (augustus)

Bali (augustus)

Bali is Bali. We hebben er een heerlijke 'vakantie', verblijven in romantische hotelletjes en touren tussen de vele tempels en rijstvelden... en ja helaas ook vele touristen. Dat is even wennen voor ons :)

Lombok (augustus)

Lombok (augustus)

Lombok is een echt moslim-eiland, dus we bezoeken o.a. de grote moskee in Mataram. We verlengen ons visum met een maand, relaxen in de marina en brengen Christian naar Bali, vanwaar hij terug naar Belgie vliegt.

Kalimantan (september)

Kalimantan (september)

Ons tweedaags bezoek aan de orang-utans in het National Park in Kalimantan was een ongelooflijke belevenis. Zo bijzonder om zo dichtbij deze dieren in hun natuurlijke omgeving te kunnen zijn en aapjes kijken verveelt nooit! - hoe zou dat toch komen ?!?

Riau Islands (september)

Riau Islands (september)

We doorkruisen de laatste eilanden van Indonesia tot onder de Strait of Singapore. Het weer is voortdurend wat regen- en onweerachtig. We zien zelfs een dreigende windhoos, maar we blijven gelukkig van al het gerommel gespaard.

Lingga Islands (september)

Lingga Islands (september)

In Belitung kuisen, keren en ontzouten we de Red Max en wachten we op Jaap & Will , die ons de laatste 400 mijl van Indonesia zullen vergezellen met diverse stops bij allerhande ankerbaaitjes.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page