top of page

INDONESIA

Bali

August 2019

Vakantie-trip

We gaan met een ferry van Lombok naar Bali, waar we vlakbij het strand van Sangur een leuk hotelletje hebben. ’s Avonds eten we met Christian nog in een populaire beachbar, maar de volgende dag moeten we helaas afscheid nemen. Christian vliegt terug naar Antwerpen en zijn vrouwtje Anja.

 

Wij nemen een taxi naar de overbekende stad Ubud in het centrum van Bali.

Gelukkig heeft Monique een leuk hotel buiten het centrum geboekt. Hier toeren we snel met een huurscooter heen. Maar rustig is het ook hier niet, via de open badkamer komt een kakafonie van geluid in ons hemelbed op ons af! Kippen en hanen, vreemde vogels, knetterende brommers en toeterende auto’s.

 

Maar dan begint onze Balitour: langs schitterende rijstvelden, de ene Hindoetempel na de andere, door tropisch woud, het voormalige paleis van Soekarno, drukke winkelstraatjes met marktjes om te eindigen in een traditionele village. Een heerlijke Bali dag.

 

We nemen een kamer midden in Ubud, waarbij we ver achter in een tuin slapen, en waar het wonderlijk genoeg zooo rustig is (zonder blaffende honden en kakelende hanen) en in het restaurantje aan de straat is het heerlijk eten. Wat een geluk!

 

Na nog wat rondtoeren en een bezoek aan de 'monkey-tempel' van Ubud gaan we terug naar Sanur want we hebben daar afgesproken met Luc Heymans een oude zeilvriend uit België van Bas, die daar voor anker ligt met een enorme 25 meter lange en 10 meter brede charter cat. Deze ligt in een drukke baai ten zuiden van Bali, waar honderden Chinese toeristen om je oren vliegen, bangelijk!

 

Maar het was een leuk weerzien en we krijgen veel tips van Luc voor onze reis naar de Seychellen, Madagaskar en Afrika.

Lovina

Ook met de Red Max landden we nog bij Bali. Nadat we langs de enorme (actieve) vulkaan Agung waren gezeild, samen met vele andere 'spinnetjes' - typische vissers zeilbootjes zoals je die bij Bali en Lombok ziet. Onze ankerplek is bij Lovina beach. Wat een heerlijke plek en er was ook nog eens Lovina Festival, met optredens van alle dorpen rondom Lovina - 5 dagen feest! 

 

We hadden het er heerlijk en bezochten dan ook nog een buddhistische tempel, die wel wat weg had van de Borobudur, maar toch wel wat kleiner... :) 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page