top of page

Rio de Janeiro - Paraty - Ilha Grande - Angra dos Reis - 

Ubatuba - Ilhabela - Santos / Sao Paulo

 

mei - juni 2016

Juweeltjes aan de Oceaan

 

Ten zuiden van Rio zijn ter hoogte van het charmante plaatsje Paraty vele prachtige eilanden (Angra dos Reis), zoals Ilha Grande. Daar zullen we de moeite nemen om langere tijd rond te zwerven tot we in Santos en São Paulo belanden.

 

 

ILHA GRANDE

Ilha Grande (letterlijk: Groot eiland) is een eiland gelegen voor de kust van de Costa Verde, bedekt met tropisch regenwoud.

Het is het grootste eiland van de archipel Angra dos Reis. Het eiland heeft vele idyllische stranden, bergtoppen, watervallen en ongerepte bossen.

Het eiland heeft geen wegen en auto's en bevat meer dan 150 km wandelpaden.

 

Het is eigenlijk een heel romantische bestemming.

 

 

PARATY is een prachtig koloniaal stadje met mooie 18de eeuwse architectuur.

 

In de 18de eeuw vormt Paraty de belangrijkste haven van Brazilië. Handel in edelstenen, goud en kruiden maken van Paraty een rijke stad.

 

Het Paraty van vandaag lijkt in vele opzichten nog op de 18de eeuwse koloniale stad. Prachtige gebouwen wisselen elkaar af en sfeervolle, groene pleinen zorgen voor een prettige ambiance.

 

Huizen zijn wit gepleisterd met blauw- en geelgekleurde kozijnen en prachtige smeedijzeren balkons. Alle gebouwen in het historische centrum verkeren in perfecte staat en zijn volledig gerestaureerd.

 

 

 

 

 

SAO PAULO is een (zakelijke) wereldstad en van hieruit is het gemakkelijk aan- of terugvliegen.

Natuurlijk gaan we in Sāo Paulo ook op zoek naar Paulo, een goede vriend van Bas. Hij kan ons wellicht wat inside tips geven, want São Paulo is geen gemakkelijke stad om je weg in te vinden.

We zullen dan ook vrij snel verder trekken naar het zuidelijkste deel van Brazilië.

 

 

 

bottom of page