top of page

Santos - Paranagua/Curitiba - Itajai - Floreanopolis

 

juli 2016

 

ca. 260 mijl / 2 dagen

Lagamar

De nu voor ons liggende 200 km kuststrook Lagamar behoort tot een adembenemend natuurgebied dat deel uitmaakt van het Atlantisch Woud en is door Unesco uitgeroepen tot het eerste Braziliaanse Biosfeerreservaat. De riviermonding doet niet onder voor ecologische paradijzen als de Pantanal en delen van het Amazonegebied. Een aantal mooie eilandjes vlak voor de kust (waaronder het autovrije eilandje Ilha do Mel), is ook zeker een bezoekje waard.

 

Vanuit de historische plaats Morretes (en op zondag vanuit de kustplaats Paranaguá) voert de 110 km lange spoorlijn van de Trem da Serro do Mar door een van de mooiste en ruigste gebieden van Brazilië naar Curitiba.

 

 

Curituba

Curituba heeft vele musea en geldt wereldwijd als een toonbeeld van duurzame stadsplanning. Ook is het bekend vanwege de zogenaamde costelōes, grillrestaurants waar je voor een vaste prijs kunt opscheppen van een buffet met (runder)spareribs en salades.

Mogelijk dat wij vanuit Curituba onze trip naar de watervallen van Iguacu kunnen plannen.

 

 

Iguacu

De watervallen bevinden zich op het drielandenpunt van Brazilië, Paraguay en Argentinië dus ver van de kust waar wij varen. Er zijn gedurende deze trip diverse mogelijkheden om de wereldbekende watervallen te bezoeken en bij de watervallen zelf zijn vele mogelijkheden voor overnachting.

 

Itajai, nu bij een ieder zeker bekend vanwege de tussenstop van de Volvo Ocean Racers, zullen we zeker ook aandoen als we en route zijn naar Floreanópolis.

 

 

Floreanópolis

Floreanópolis is een eiland en via de langste hangbrug van Brazilië verbonden met het vaste land. Er zijn prachtige stranden en dito surfspots, maar Floreanópolis heeft ook een interessante cultuur van de immigranten uit de Azoren en heeft zelfs oesterkwekerijen en -restaurantjes. Er zijn vele Portugese forten; een drietal hiervan zijn zeer de moeite waard om te bezichtigen.

 

Als we verder reizen naar het zuiden komen we vanzelf langs plaatsjes als Garopaba en Imbituba, die hun bestaan danken aan walvisspek. In het walvisseizoen (van juli - november) zwemmen de dieren naar het gebied voor de kust om te paren en te baren.  

 

Na het walvisspotten komen we dichter en dichter bij de kust van Uruguay.

 

 

bottom of page