top of page

SINGAPORE

Oktober 2019

Vanuit Nongsa Point Marina nemen we de ferry voor onze Singapore trip. Het beroemde eiland Singapore, dat tot aan het begin van de 19e eeuw niet veel voorstelde, tot de bemoeienissen van Thomas Stamford Raffles.

 

Toen de Nederlandse republiek haar kolonieen tijdelijk aan Engeland overdeed vanwege de Franse bezetting in 1795, kregen de Engelsen vrije doortocht naar China. Sommige Engelsen betreurden het dat ze de Nederlandse bezittingen na de val van Napoleon weer terug moesten geven. Een van hen was Raffles.

 

In 1819 sloot hij een contract met de lokale heerser over Singapore en toen in 1824 de Engels-Nederlandse verhoudingen waren geregeld in het verdrag van Londen, werd Singapore als Engelse vestiging erkend. De stad maakte een explosieve groei door vanwege de strategische ligging en de vrijhandelspolitiek van Raffles. Overal in Singapore duikt dan ook zijn naam op…. Raffles landing site, Raffles hotel.

 

Wij zijn blij verrast met de Engelse koloniale gebouwen die tussen de wolkenkrabbers van deze leefbare stad zijn terug te vinden en genieten van de sfeer en het contrast. In de City Hall, waaruit duidelijk de grandeur spreekt die de Britse overheid op het hoogtepunt van haar macht wilde uitstralen, staan we dan ook nog eens in de kamer waar op 12 september 1945 Lord Mountbatten de overgave van de Japanse troepen accepteerde.

 

Verder wandelen we langs de Singapore Cricket Club, de Recreation Club, de Saint Andrew’s Cathedral langs de Singapore River met de gezellige tentjes en restaurantjes en natuurlijk genieten we ook van een Singapore Sling on top of the Marina Sand Beach Building (op verdieping 57 met prachtig uitzicht op de Botanical Gardens en de Strait of Singapore.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page