top of page

PAPUA NEW GUINEA

July 2019

 

 

Aan de westkant van Espirito Santo is een hoge donkere bergrug te zien als ons anker opgaat voor de 1100 mijl naar Papua New Guinea.

Het is heerlijk helder blauw weer en in de nacht zeilen we onder een eindeloze zwarte koepel vol fonkelende sterren. Overdag lopen we lekker bloot en eten grote sappige pompelmoezen.

We zitten zelfs op onze zitzakken in de schaduw voor de mast en nemen met weemoed afscheid van de diep blauwe Moana (Pacific), waar we de afgelopen 2 jaar zo’n 30000 km kris kras zijn door gezeild.

 

In de Coral Sea neemt de wind toe, maar dan die idiote Chinese vissers weer:

midden in de pikzwarte nacht ineens lichten vlak voor de boeg!

Bas vliegt naar het computerscherm en ziet ze op de AIS, maar daarachter verschijnt dan nog een boot…. snel weer naar buiten en dan kan hij nog net op tijd het roer omgooien om een 7 meter lange onverlichte sloep te ontwijken die met een lange lijn achter de vissersboot hing. Pfff, alweer een narrow escape.

 

We zeilen heel relaxed plat voor het laken, onder alleen vol grootzeil en met 7.5 k gemiddeld lopen we op 10 juli tijdens de nacht door het rif bij Port Moresby en droppen het anker voor een nachtje.

De volgende dag staat er veel wind in de haven en helaas hebben de helpers van de marina geen idee hoe onze boeg in de wind te houden als we achteruit naar de ponton varen.

 

Deze tussenstop in Papua New Guinea was verrassend ‘nice’, met lekkere spulletjes uit de grote nieuwe supermarkt, prima biertjes en internet in de grootste jachtclub van de pacific!

Een dagje PNG museum met schitterende maskers, houtsnijwerk en kleurige gevlochten kleding. In het Nature Parc konden we verschillende prachtig gekleurde paradijs vogels en veel andere unieke inheemse soorten zien, waarbij er een lief groen/rood papagaaitje verliefd in Bas zijn nek kwam kroelen.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page