top of page

Bay of Islands

november - december 2018

Na onze overtocht naar Opua vanuit New Caladonia zijn we een weekje in de marina gebleven voor de benodigde inklaring, Redmax cleaning en ook hebben we ons een auto aangeschaft om de komende maanden Nieuw-Zeeland optimaal te kunnen gaan verkennen.

 

Begin december zijn Joell en Ben vanuit Tokyo naar Auckland gevlogen en met hen hebben we een gezellige december- en januarimaand beleefd. 

november 2018

RUSSELL  

We liggen in de Mathauwy Bay bij de Russell Boating Club.

Een idyllische en ook historische plek, want Russell was the first capital of New Zealand. Er staan dan ook nog een French Mission House, een Church met husket holes from the 1845 battle en nog vele andere historische pandjes, zoals de 1st police station.

 

De natuur in NZ is groen en onstuimig, de vogels maken de prachtigste geluiden en zijn niet schuw en er zijn veel mooie paden om te hiken of te mountainbiken. We zijn blij weer terug te zijn.

Na de baguettes van New Caladonia smaken de scones en muffins trouwens ook ineens weer lekker.

 

 

 

 

november 2018

Cape Reinga

We hebben voor onze toer door Nieuw-Zeeland een auto aangeschaft en vragen ons af waar we nu het best beginnen? 

"Gewoon in het noorden dan maar?" Dus rijden we naar het noordelijkste punt, daar waar de Tasman Sea en de Pacific elkaar ontmoeten en Abel Tasman zijn eerste zicht op dit nieuwe land had. 

Een prachtige vuurtoren siert de kaap "Cape Reinga", een heilige plek van de Maoiri's. De kaap waar we 2 weken geleden langszeilden toen we van Nieuw-Caladonia kwamen. 

 

Dan de 90 miles beach, waar je bij laag tij met je auto overheen kunt rijden..

Het lijkt ons een goede start van onze tour de New Zealand. 

 

december 2018

Zeilen met Ben en Joell

(Bay of Islands, eastcoast NZ, Great Barrier Island)

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page