top of page

FIJI ISLANDS

Levuka & Makogai

June 2018

Old capital Levuka 

 

Levuka is het historisch voormalig hoofdstadje van Fiji, waar het allemaal is begonnen met een chief, die zich bij Engeland wilde aansluiten om te voorkomen, dat de mannen van Tonga de eilanden zouden veroveren. Pas nadat hij zich in Levuka tot koning had laten kronen, vonden de Engelsen dat hij het hele volk vertegenwoordigde en werd Fiji als kolonie ingelijfd. Als we de douaneman Joe met de dinghy ophalen om aan boord te komen voor inspectie maakt hij veel foto’s…. het waren allemaal selfie’s met de Red Max op de achtergrond voor zijn persoonlijke galery. Nadat hij zijn ogen dichtkneep voor het teveel aan flessen wijn dat we aan boord hadden, mochten we de wal op. Hij vond wel, dat hij in een gesloten envelop een fles wijn te goed had!

 

Het stadje met de oude houten huizen en overkapte passages ademen de koloniale sfeer nog uit en ook het oude ziekenhuis met glimmende houten vloeren en gangetjes was een unieke belevenis terug in de tijd. We waren daar beland om in een achteraf kamertje het benodigde papiertje te krijgen van de ‘health department’. We werden zonder onderzoek gezond verklaard.

Nu nog op zoek naar het gouvernementsgebouw, voor onze ‘Fiji cruising permit’. Hier werd druk vergaderd door gewichtige zware mannen die in een kring op de grond zaten.

Heerlijk om in deze nostalgische sfeer ‘the first postoffice, the first policestation, the first Royal hotel, the first school, the first grocery store and the old Whale’s Tale restaurant’ te bezoeken. Het is zeker niet het Fiji van de reisbrochures; wij vinden het een perfecte start van onze Fiji-tour.

 

 

 

 

 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page