top of page

Tijdens onze reis hebben wij het voorrecht veel bijzondere mensen te mogen ontmoeten, uit allerlei delen van de wereld. Ook dit verbreed onze kijk op de wereld en we genieten enorm van de openhartigheid die al snel ontstaat, misschien wel omdat iedereen zich bewust is dat de ontmoetingen vaak van tijdelijke aard zijn. 

 

Wellicht zijn hun blogs en foto's ook voor jullie de moeite waard.  

from the Present.....

BlueRoger (Frank & Sandra)

BlueRoger (Frank & Sandra)

Het was bij Bora Bora dat we weer eens een boot met Hollandse vlag zagen liggen. Wij met de dinghy er naar toe en zo ontmoetten we Frank en Sandra. Ze bleken uit Hoorn te komen, waar nu onze vrienden Ed & Carla wonen en zo waren er direct al leuke raakvlakken. Voor ze naar Tonga vertrokken, hebben we nog eens van een gezellige happy hour en etentje aan boord van de Blue Roger genoten. Maybe we'll meet again..

Traversay III (Larry & MaryAnne)

Traversay III (Larry & MaryAnne)

De Canadese Larry en MaryAnn wonen al 17 jaar op hun Traversay III en hebben vele zeemijlen gedaan, waaronder ook Groenland en Ijsland. Het was in Valdivia dat we naast elkaar lagen en... ongelooflijk maar waar: MaryAnne speelt prachtig klassiek piano aan boord! Larry heeft het speciaal voor haar laten inbouwen, zodat hij zeker zou zijn dat ze lang zou meezeilen. En zo geschiedde :).

Fortune Light (Micheal & Lena)

Fortune Light (Micheal & Lena)

Met het Zweedse koppel Micheal en Lena beleefden we mooie avonturen in Patagonia. We aten samen centolla's, coquilles en chocolate cake van Lena. (recept bij Monique verkrijgbaar :). We hebben ze geholpen toen ze van hun anker gingen in Caleta Victoria. Bij de Pio XI was onze laatste ontmoeting, maar helemaal zeker weet je dat nooit.

Silmaril (Patrick & Leentje)

Silmaril (Patrick & Leentje)

Met het Vlaamse koppel Patrick en Leentje van de Silmaril beleefden we heerlijke tijden in de omgeving van Paraty in Brazilie. Ook in Antwerpen hebben we al eens een gezellige avond beleefd met elkaar, dus wie weet wat er nog komen gaat.. De Silmaril zwerft zo af en toe langs de kust van Brazilie; ook wij hebben hier mooie herinneringen.

Helena (Ria & Peter)

Helena (Ria & Peter)

Peter & Ria hebben we ontmoet in Mindelo, op de Cabo Verden. We vierden gezamenlijk Kerst en Oud & Nieuw in 2015/2016. Dat was samen met met Hanny en Jakob van de Jonas, met wie zij begin januari 2016 de Atlantic crossing hebben gedaan. Peter & Ria zijn in mei 2017 van hun Atlantische trip weer thuis gekeerd. Maar de herinneringen blijven, lees maar op hun persoonlijke blog-pagina.

Jonas (Hanny & Jakob)

Jonas (Hanny & Jakob)

Ook Hanny en Jakob van de Jonas ontmoetten we op de Cabo Verden. Hanny bakte, samen met Ria de heerlijkste oliebollen. Tot dusver onze laatste ;-) Begin 2017 zijn Hanny en Jakob via het Panama aan de Pacific Ocean begonnen en we vermoeden dat we ze daar nog wel eens ergens zullen tegenkomen. Hanny is een vrolijke en heel trouwe schrijfster. Lees zelf maar!

Anastasia (Frank & Sophie)

Anastasia (Frank & Sophie)

Frank & Sophie hadden we al eens ontmoet in Amsterdam, nog voor ons vertrek. Vooral via Facebook volgen we de avonturen en de reis die zij met hun Anastasia beleven. In Mar del Plata in Argentinie was vermoedelijk onze laatste ontmoeting, want op dit moment zijn zij nog op de Falkland Islands terwijl wij ons klaarmaken voor de Pacific.

bottom of page