top of page

ZUID-AFRIKA
 HOUTBAY 2022

Houtbay is onze thuishaven, waarnaar we steeds weer terugkeren en dat een heel eigen charme heeft, met zijn vissersvloot en zeehonden en binnenrollende mist en Hunterzeilers en gezellige clubgebouw met pooltafel, waar we ook onze mountainbikes mogen parkeren. 

Ja, velen kiezen voor de Waterfront-marina in Kaapstad, maar wij zijn graag hier in Houtbaai waar we zo op onze fiets kunnen springen en midden in de mooie natuur zijn zonder kermis-achtige en lawaaiige toestanden zoals bij de Waterfront. 

Zo af en toe waait het hier flink, dat wel. Maar ja, Kaap der Stormen he. Dus dat nemen we er dan maar bij. De Red Max hangt aan 10 (!) dubbele lijnen, vrij liggend tussen twee steigers en heeft al 82 knopen wind overleefd hier. Dus hebben we er alle vertrouwen in dat ze voor de rest ook wel zal blijven hangen. 

Dagelijks is er hier markt en de fish en chips smaken prima. Van de overige vis blijven we liever weg, want daar hebben we intussen minder lekkere ervaring mee helaas. De restaurantjes daarentegen zijn van alle smaken (Thais, Frans, Indiaas, Italiaans, Afrikaans - echt alles is hier en lekker ook! Wat een voorrecht om hier een 5-tal maanden te mogen 'wonen'! 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page