top of page

USA
New York - juni 2023

Annapolis - New York - Rye

Op 2 juni komen we in Rye, aan de Long Island Sound, aan bij “The American Yachtclub” waar we aan boei nr 1 mogen gaan hangen.
Op 30 mei waren we vertrokken we uit Annapolis en eerst onder alweer een mega brug door naar Chesapeake City Harbor aan het lange kanaal naar de ‘Delaware river’. Hier liggen we heel idyllisch in, het lijkt alweer, een grote vijver waar we gelukkig binnen kunnen met opgetrokken kiel. 
De volgende dag gaan we met tij mee onder maar liefst zeven bruggen door. Eenmaal op de brede Delaware River hebben we mooi weer, maar als het donker is liggen we weer te puffen en te hakken.


’s Morgens is het rustiger en lopen naar de uiterton van NY City en dan kan Monique, als Miss Liberty verschijnt,  met drie fototoestellen aan haar foto-shoot beginnen.
De skyline van NY met het nieuwe gebouw van de World Trade Center is heel indrukwekkend, maar we moeten door om ’s avonds nog bij daglicht in Rye te kunnen zijn! Hiervoor moeten we met vol 4.5k tegentij door de Hells Gate! We komen zelfs met volle kracht langzaam vooruit. Uiteindelijk hangen we dan aan boei 1 en kunnen we ons aankomst biertje drinken pfff ‘what a day’.

Rye - Sag Harbor - Newport

Rye is een vreselijk mooi dorp met schitterende houten villa’s en leuke restaurants. Als Monique met Joell een weekje naar New York is, geniet Bas volop in de mooiste, Engels aandoende jachtclub sofar.
Hier woont ook een Nederlandse vriendin Yvonne, die ik vroeger nog van in Antwerpen kende. Yvonne, verslaafd aan sporten, speelt daar ook tennis met haar zoon Ty en husband John allemaal in verplicht witte outfit! Heel luxe allemaal en zelfs onze dinghy hooeft niet van boord, want de AYC tender hoeven we maar op te roepen en ja hoor binnen het kwartier ligt die langszij.


Na deze super week gooien we weer los en motor-sailen we naar de zuidpunt van Long Island, Sag Harbor, waar alweer een Antwerpse vriend ‘captain’ is op een grote luxe Oyster!
Hij komt ons met zijn luxe dinghy met auto stuur en 40 pk ophalen en wij mogen die ook nog blijven gebruiken om te gaan shoppen en eten in dit supergezellige dorp, waar ook de Ferrari' s en Porche’s rond pronken en waar Billy Joel een gewoon groot houten huis heeft met een aantal Harley’s in de garage. Na nog wat kreeft en gamba’s ‘trappen we het hier ook alweer af’, op naar Newport met mooi weer, waar we ook hier een geweldig fijne tijd hebben en ons vergapen aan de vele mega jachten met 4 tot 5 zalings!

 

ANNAPOLIS TO NEW YORK

(over de Chesapeak - Delaware Canal en de Delaware River

NEW YORK NEW YORK

Samen met Joell struint Monique heel de stad door. Het is voor beiden de eerste keer dus alle must-sees komen aan bod. New York blijkt gewoon een super leuke stad, levendig en het leuke is dat je view met die hoge gebouwen steeds weer anders is. We genieten volop van de stad en vooral ook van elkaars gezelschap. Fijn om zo eens even een paar dagen ouderwets 'onder elkaar' te zijn. 

Aan het eind van de week voegt Bas zich nog een dagje bij ons en bezoeken we het 9-11 Memorial en hebben een heerlijke afscheidslunch op het Battery Park. Joe vliegt weer naar huis en wij varen verder naar Sac Harbor, Long Island.

NEW YORK CITY

een 6-daagse trip van Monique & Joell

bottom of page