top of page

SEYCHELLEN
het eiland MAHE
april - augustus 2021

We hebben Victoria intussen al wat verkend en hebben het gezellig met een aantal cruisers die hier ook zijn aangespoeld. We krijgen nog wel eens visje van een van onze buren vissers, die dan op onze Cobb belandt en samen met onze buren genieten we, onder natuurlijk het genot van een glaasje vino. 

Maar we worden ook nieuwsgierig en pakken op zondag (rest van de dagen raast het verkeer te hard) onze fietsen voor een tour naar de andere kant van het eiland. 

Het is een pittige fietstocht, maar de route langs de noordkust en het plaatsje Beau Vallon aan de andere kant van het eiland zijn echt prachtig. We genieten van een zondagse eggs benedict en klimmen over de bergrug weer terug naar Victoria. 

De andere plekjes van het eiland zullen we toch met een auto moeten gaan verkennen :)

BEAU VALLON

BOTANICAL GARDENS

Op fietsafstand bevinden zich de Botanical Gardens. Dus, als het zondag is (en daarmee lekker rustig op de weg, springen we op onze trouwe fietsen en gaan er op af. 

Zowel door de Fransen (die probeerden de Hollanders te slim af te zijn en specerijen naar de Seychellen te brengen, zoals bv met kaneel uit Madagascar) als ook door de Engelsen die sowieso verzamel'freaks' zijn van alle uitheemse planten en bomen (ook wijlen prins Philip heeft hier een palm geplant) zijn er vele bijzondere species te zien op het eiland Mahe. 

Het is een uitbundige bontgroene verzameling van grote palmen tot enorme sandelhoutbomen en fijnterige orchideeën. Daartussen schuifelen dan de giant landschildpadden, die vooral afkomstig zijn van het atol Adobre (zo'n 600 mijl hier vandaan). 

LOTS OF HIKING

Zodra we weer voet aan wal hebben, is het ook belangrijk om fysiek een beetje fit te blijven. Dus vandaar dat we fietsen, hardlopen en er zijn gelukkig veel prachtige wandeltochten uitgezet op de eilanden hier. Soms wel steil omhoog en dezelfde route naar beneden, maar soms ook langs de kust met prachtig zicht op het blauwe water. 

We gaan voor anker in Beau Vallon en alleen al de wandeling naar de bakker en de supermarkt is keer op keer genieten. Wat een paradijsje hier! Op iedere plek ontmoeten we ook weer andere zeilers en we beleven veel gezellige avondjes samen. Afin, tot de haul-out gaan we er maar eens flink van genieten! 

VOOR ANKER BIJ BEAU VALLON

Ditmaal gaan we niet met de fiets maar met de boot naar de andere kant van het eiland met een prachtig zandstrand en gezellige strandtentjes. De landing met dinghy op het strand is door de branding niet altijd eenvoudig, maar meestal gaat het goed en een natte broek is zo weer opgedroogd.

We genieten van het eenvoudige maar vooral vrije leven als we achter ons ankertje zwieren. Iedere avond is het weer genieten van een prachtige zonsondergang bij het eiland Silhouette. Het is geen avond hetzelfde, steeds weer anders. We maken vooral ons eigen potje klaar en in het kuip is het dan zalig smullen met de Indische Oceaan rondom ons. Helaas wel om 18.30 uur al donker, dus vroeg naar bed ;)

Een mens heeft soms maar zo weinig nodig om iedere dag weer blij op te staan! 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page