SEYCHELLEN

het eiland MAHE

april 2021

We hebben Victoria intussen al wat verkend en hebben het gezellig met een aantal cruisers die hier ook zijn aangespoeld. We krijgen nog wel eens visje van een van onze buren vissers, die dan op onze Cobb belandt en samen met onze buren genieten we, onder natuurlijk het genot van een glaasje vino. 

Maar we worden ook nieuwsgierig en pakken op zondag (rest van de dagen raast het verkeer te hard) onze fietsen voor een tour naar de andere kant van het eiland. 

Het is een pittige fietstocht, maar de route langs de noordkust en het plaatsje Beau Vallon aan de andere kant van het eiland zijn echt prachtig. We genieten van een zondagse eggs benedict en klimmen over de bergrug weer terug naar Victoria. 

De andere plekjes van het eiland zullen we toch met een auto moeten gaan verkennen :)

BEAU VALLON

BOTANICAL GARDENS

Op fietsafstand bevinden zich de Botanical Gardens. Dus, als het zondag is (en daarmee lekker rustig op de weg, springen we op onze trouwe fietsen en gaan er op af. 

Zowel door de Fransen (die probeerden de Hollanders te slim af te zijn en specerijen naar de Seychellen te brengen, zoals bv met kaneel uit Madagascar) als ook door de Engelsen die sowieso verzamel'freaks' zijn van alle uitheemse planten en bomen (ook wijlen prins Philip heeft hier een palm geplant) zijn er vele bijzondere species te zien op het eiland Mahe. 

Het is een uitbundige bontgroene verzameling van grote palmen tot enorme sandelhoutbomen en fijnterige orchideeën. Daartussen schuifelen dan de giant landschildpadden, die vooral afkomstig zijn van het atol Adobre (zo'n 600 mijl hier vandaan). 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl