top of page

JAMAICA
februari 2023

PORT ANTONIO

 

Met onze vrienden Dax en Mien zeilen we van Curacao naar Jamaica. Een 4-daagse tocht en je zou denken 'lekker zeilen in die Caraiben', maar helaas het wordt een hobbelige en misselijkmakende tocht. We vinden het echt spijtig voor onze vrienden, dus zijn we allemaal blij als we in Port Antonia aankomen. Daar worden we opgewacht door Customs en Immigratie, allemaal heel traditioneel maar wel vriendelijk. Port Antonio zelf is al heel bijzonder en onze tocht naar de Blue Mountains is dat zeker ook. We genieten van de mooie natuur, het authentieke van de plek en de mensen en dan, ja dan gaan we alweer verder naar de volgende stop, Montego Bay. Daar heerst een heel ander sfeertje!

Port Antonio

MONTEGO BAY

 

We zeilen een nachtje door en komen in de vroege ochtend aan in Montego Bay. Daar begint het flink te waaien en het aanleggen met anker uit en kont naar de wal kost we even wat tijd. Maar als we eenmaal hangen, blijkt het goed toeven in de Montego Bay Yacht Club, een in de oude Engelse stijl. En met zwembad en lekkere cocktails, het lijkt wel vakantie! 

Als Dax en Mien terug naar België zijn gevlogen, wandelen onze vrienden Franz en Mie de steiger op. Zij zullen met ons meegenieten van Jamaica en vervolgens Cuba. Weer al een plons in het zwembad. We bezoeken de Rosehall Plantation en griezelen van de bijbehorende horror-verhalen uit het verleden. Dan maar snel weer verder voor verkoeling: naar de Ocho Rio waterval. Mien en Monique gaan te water; de mannen genieten van het rondwandelend vrouwelijk schoon.

Montego Bay

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page