top of page

South Patagonia 5

Puerto Eden to Bahia Anna Pink

We verlaten Puerto Eden de volgende dag, richting de beruchte Golfo de Penas. We kruisen tussen een wirwar van eilanden door met veel tegenstroom en stoppen in Caleta Point Lay. Het weerbeeld laat de komende dagen slecht weer zien en inderdaad, daar liggen we dan 3 dagen te cocoonen in de stromede regen. Via de gladde, emerald-kleurige Canal Baker doen we een omweg naar het wondermooie stadje Tortel voor diesel en boodschappen.

Tortel is een paradijslijke outpost in de Andes. We ankeren en leggen de boot vast aan de palisades die alle huizen met elkaar vebindt.

 

De volgende dag lopen we per ongeluk een tsunami escape trap op met 400 treden om te eindigen op een rots met omgestormde schotel antennes. 400 treden terug en dan een km palisades voor de volgende 180 treden naar het busstation.

We hebben geluk en kunnen ineens instappen voor de 3 uren reis door het spectaculaire berglandschap naar Cochrane. Hier aangekomen vinden we aan het centrale plein een leuk koffietentje, dus daar naar binnen. Er zit een Chileense man, die ons in het Engels vraagt waar we vandaan komen. Wij vragen waar het dieselstation is en hoe we de diesel dan kunnen vervoeren? Oh no problem zegt Patricio, get in the car I will help you.

Even later staan we in 11 gekochte jerrycans 220 liter diesel te tanken. Hij rijdt ons ermee naar het busstation en onderhandelt met de chaufeur om die mee te nemen. De jerrycans gaan op het dak terwijl Monique nog snel de supermarkt induikt voor 3 grote tassen met vanalles. Terug in Tortel sjouwen we ons lamme armen 180 treden naar beneden met 250 kg aan diesel en boodschappen. In het donker laden we de dinghy vol en trekken alles de kuip van Red Max in.

 

Via Canal Martinez gaat het na 2 dagen naar de Golfo de Penas en besluiten we door de positieve weersinfo ineens over te steken. De golf is ondiep, maar gelukkig met een NE wind valt het mee en komen we de volgend ochtend op open Oceaan. Helaas de wind blijft op kop, we kruisen de hele dag tegen huizen hoge golven!

We halen voor donker net op tijd de baai Anna Pink en caleta Canaveral om aan de bomen vast te maken. Wat een geluk, de volgende dag zonnig weer, een marine otter, de chugungo, zwemt parmantig naar ons toe en onder het achterschip weer door.

 

We zien een condor boven ons rondjes zweven, zeehonden horen we 's nachts rond de boot spelen. Het is weer eens volop genieten na ons Pacific tochtje. We relaxen een dagje en dan gaat onze reis weer verder naar het noorden. 

bottom of page