top of page

Recife & Olinda

januari 2016

Na een heerlijke oversteek met fantastische crew (Theo, Paul, Klaas en Simon), zijn we in de Iate Club de Pernambuco terechtgekomen, waar we met de Red Max aan de steiger lagen met prachtig zicht op de stad Recife. Een skyline met wolkenkrabbers (Recife telt zo'n 1,5 miljoen inwoners!) 

 

Natuurlijk zijn we een dagje in het stadje Olinda geweest en hebben we de verjaardag van Monique gevierd. De laatste avond met 'onze mannen' hebben we gevierd in een typisch Braziliaans 'vleesspiezen' restaurant. Na onze dagen op zee hebben we daar extra gesmuld van picanha en sushi's. 

 

De heren zijn dan doorgereisd naar Rio de Janeiro en Floreonapolis. Wij zijn nog weer eens een dagje bezig geweest met inklaren, douane en authoriteiten (werkelijk rampzalig 'georganiseerd' hier!). Ook hebben we een tropische storm aan de steiger overleefd - we zagen 55 knopen en hingen zwaar over bakboord aan onze meerlijnen te rukken. Het bijgeleverde onweer sloeg de loopbrug naar de steiger weg en een deel van de stad, waaronder onze jachtclub, kwam zonder electriciteit te zitten. 

 

In het pikdonker zijn dan de volgende dag Jan en Joell aan boord gekomen. We hebben een klein feestje gevierd bij Gustafo, een Braziliaan die met zijn sportieve open 40 rechtstreeks naar Bretagne gaat zeilen... waarschijnlijk wilde hij zich samen met ons wat moed indrinken! 

 

Ook met Jan en Joell hebben we Olinda bezocht en op een voormalige tegeltjesfabriek zijn we tussen de kunstwerken van de lokale kunstenaar Francisco Brennand terechtgekomen. 

 

Met z'n viertjes zijn we uiteindelijk vertrokken voor de 400 mijl naar bruisend Salvador. 

bottom of page