top of page

Zomergasten 

juli 2016

We halen Joell (Monique’s zoon) en zijn vriend Coen op van het vliegveld in Sao Paulo en met hen zeilen we terug naar ome Tio in Ubatuba. Onze nieuwe Braziliaanse vriend heeft ervoor gezorgd dat het RVS kraantje dat ik had getekend, klaar is. Het ziet er mooi uit: niet te opvallend en een groot gerief, vooral straks in de caletas van Patagonia.

 

Dan zeilen we terug naar Bracuhy omdat daar Dalmo, de beste zeilmaker voor buiskappen woont en we kunnen achter zijn huis met zwembad en douche aanleggen. Heel praktisch! Joell en Coen vertrekken per bus naar Rio de Janeiro en na een paar dagen is onze ‘sprayhood’, samen met een nieuwe bimini, klaar! Vol trots nemen we afscheid van Dalmo en Ana zijn vrouw. Intussen zijn wij uitgeklaard uit Brazilie en daarmee vanaf nu officieel ‘onderweg naar Uruguay’.

 

Met onze vrienden Karin en Gerwin was afgesproken, dat zij in Ubatuba (Saco da Ribiera) zouden opstappen en ja hoor onder luid gejuich worden ze aan boord gebracht. Nu is de bemanning compleet en kunnen we Ilhabela onveilig gaan maken.

Na een dag zeilen hangen we aan een boei van Ilhabela Iate Clube te wiegen. Het aankomstbiertje smaakt weer heerlijk.

 

We hebben een mooie tijd met ons zessen. Na een gezellige tijd op het eiland en een bezoek aan Sao Sebastiao met de ferry, zeilen we door tot Sao Francisco ongeveer 150 mijl naar het zuiden.

Voor de rede van Sao Francisco bewonderen we de gevels van de oude huizen aan de kade en wanen we ons 100 jaar terug in de tijd, toen hier door de slaven de schepen werden geladen en gelost.

We bezoeken het Maritieme Museum in de oude magazijnen en opslagplaatsen, waar van alle streken van Brazilië oude boomkano’s en houten vissersbootjes te bewonderen zijn.

 

In het weekend bussen we naar het strand, Praia Ubatuba genaamd, waar Karin met enkele plaatselijke mannen een spelletje domino speelt. Overigens kaarten (pesten) we iedere dag aan boord.

Op maandag komt Gunther Weber van de Joinville Iate Clube ons met zijn ‘pocket’ motorboot ophalen om ons met de kiel omhoog naar het ondiepe Joinville te begeleiden. We krijgen een mooie ligplaats aan de kop van de ponton. Zo kunnen we onze verroeste ankerketting op een kar trekken en naar de een galvanisatiefabriek rijden.

 

Daarna gaan we met z’n zessen met de bus naar Curitiba, waar we een schitterende markt met allerlei heerlijkheden ontdekken. ’s Avonds nemen we de slaapbus naar de Iguazu watervallen. Het vriest bijna als we daar vroeg in de ochtend aankomen. Gauw naar ons hotelletje in de stad, dat Monique op internet had gevonden. Onze kamers kunnen we helaas nog niet in.

Dan maar naar Maria’s & Maria op de hoek, een schitterende tent waar we niet alleen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet, maar ons ook de lekkere koffie met gebak laten smaken! Na dit smakelijk genoegen vertrekken we met de bus naar een kleurrijk vogelpark, waar we de inheemse vogels bewonderen. We zien knalroze ibissen, blauwe hyacint-ara’s, uilen en gieren.

 

 

bottom of page