top of page

Ushuaia

december 2016 / januari 2017

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld. Ze is gelegen aan de zuidelijke kust van de provincie 'Vuurland', aan het Beaglekanaal.

De benaming Ushuaia is afkomstig van de naam die de inheemse bewoners gaven aan de streek en betekent "baai naar het westen", omdat schepen hier van de Atlantische naar de Stille Oceaan voeren.

 

Het eerste deel van de twintigste eeuw werd de stad opgebouwd rond een gevangenis voor zware criminelen. De Argentijnen volgden het voorbeeld van andere landen, die gevangenissen op een eiland bouwden (bv Vuurland), zodat vluchten zo goed als onmogelijk was. De gevangenen werden te werk gesteld in de houtwinningsindustrie rond de stad. Familie van de gevangenen mochten zich vrij vestigen in de omgeving. Zij zijn uiteindelijk de kolonisten die de stad hebben gebouwd.

 

Ushuaia heeft een oud centrum met onder andere het Museo del Fin del Mundo, het Museo de Maquetas en het maritiem museum dat gevestigd is in de vroegere gevangenis.

 

 

 

Expedities

vanuit Ushuaia

Cape Horn

 

Uiteindelijk willen ook wij graag tegen de wind in plassen, dus als het weer ons gunstig gezind is, zullen we met de Red Max Kaap Hoorn ronden en daarbij de roemruchte vuurtoren aandoen. 

 

 

bottom of page