top of page

URUGUAY 

Floreonapolis - Rio Grande (Brazilie) - Punte del Este (Uruguay)

 

550 mijl / 3-4 dagen

Vanuit het levendige Braziliaanse Floreanapolis zeilen we verder naar de Rio Grande do Sul, het zuidelijkste traject van Brazilie. Daar doen we na ca. 300 mijl waarschijnlijk een tussenstopje, om vervolgens verder te trekken naar het mondaine Punta del Este in Uruguay.

 

Uruguay is voor velen een minder voor de hand liggende vakantiebestemming, maar misschien daarom zeker interessant vanwege zijn bijzondere kustplaatsen, de gaucho's en de pampa’s en de grote stukken vlees.

 

 

 

Punta del Este

 

Onze eerste stop in Uruguay zal zijn in Punta del Este, het Saint-Tropez van Zuid-Amerika.

 

Zowel de Zuid-Amerikaanse als de Europese jetset heeft hier haar optrekjes. Schiereiland Punta del Este is dé plek in Uruguay om feestjes en ultieme luxe op te zoeken. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in La Barra. Met je hoogste hakken of je mooiste overhemd kun je genieten van de hipste clubs in Uruguay.

 

Op de Playa Brava staat het beroemde kunstwerk ‘La Mano’. Uit het zand steken vijf enorme cementen vingers.

 

Op een half uurtje varen van Punta del Este ligt het dorpje José Ignacio. Vroeger een klein vissersdorpje, tegenwoordig de plek waar beroemdheden, zoals Shakira, hun optrekjes hebben. Hier proberen ze te ontsnappen aan de drukte van Punta.

 

De vissers uit José Ignacio trekken zich niets aan van de beroemde dorpsgenoten. Vanaf Playa Mansa gaan zij als vanouds op zoek naar vis in hun oranje bootjes.

 

 

 

Punta del Este - Montevideo

 

60 mijl / 1 dag

Montevideo is één van de veiligste hoofdsteden ter wereld. In de hoofdstad van Uruguay kun je met een gerust hart genieten van een groot stuk gegrild vlees, vers klaargemaakt op de barbecue.

 

Verder staan op het kleine Plaza Zabala marktkraampjes, waar oude Montevideanos onder andere matébekers verkopen. Maté is een soort thee gemaakt van Yerba maté blaadjes en zeer populair in Argentinië, Paraguay en Uruguay. In de hele stad zie je de lokale bevolking de thee door een metalen rietje naar binnen slurpen.

 

Na een wandeling door de stad, biedt de rand van de Rambla boulevard uitkomst. Een heerlijke plek om even uit te waaien en de indrukken van de dag een plek te geven. De Rambla is met haar 22 kilometer een dagwandeling op zich. Gelukkig hebben we aan boord ook fietsen ter beschikking! Vanaf een terrasje genieten van de wandelaars en hardlopers die voorbijdraven, kan natuurlijk ook altijd!

 

Montevideo - Colonia del Sacramento 

 

80 mijl / 1 dag

Vanuit Montevideo trekken we dan verder naar Buenos Aires in Argentinie. Tegenover de baai bij Buenos Aires ligt echter nog een klein idyllisch stadje in Uruguay, dat we niet zomaar voorbij willen varen.

 

Colonia del Sacramento

De Faro is hét herkenningspunt van Colonia del Sacramento. De witte vuurtoren is een prachtig uitkijkpunt van het kleine kuststadje in Uruguay. Een stadje dat voelt als een dorp. Een dorp dat stilstaat in de tijd.

 

Vanaf de vuurtoren heb je prachtig zicht op de Rio de la Plata, de breedste rivier ter wereld. De Portugezen stichtten Colonia in 1680 en smokkelden via deze haven spullen naar Buenos Aires. Zo probeerden ze de Spanjaarden in Buenos Aires af te troeven. Haar smokkelfunctie is de haven verloren. Maar de gekleurde houten bootjes zijn bewaard gebleven.

 

Vanuit hier steken we dan over naar Buenos Aires aan de overkant van het water, het is maar zo’n 30 mijltjes varen.

bottom of page