top of page

Vanuatu, land of smiles, fire and very brave men

June 2019

Vanuatu is voor ons de laatste archipel in de South Pacific en we hadden dit niet willen missen!

Allereerst belandden we op het eiland Tanna op een van de weinige actieve vulkanen van de wereld en keken letterlijk vanaf de rand in een kolkende vuurmassa. Een onvergetelijke belevenis!

 

Wat daarna volgde was een reis terug in de tijd. Ongelooflijk hoe op deze eilanden, zo dicht bij Australië nog zo oorspronkelijk en puur wordt geleefd. We ontmoetten vele lieve mensen in de dorpjes met hun huisjes met daken van gedroogd palmblad.

Door de enorm dichte begroeiing konden de dorpen elkaar maar moeilijk bereiken. Het ene dorp is daardoor Franstalig en nog geen km verder zijn alleen Engelstaligen te vinden (afhankelijk van de gestrande missionaris natuurlijk). De kinderen leren nu op de basisschool zowel Engels als Frans. Problemen tussen dorpen werden tot de jaren 60 nogal simpel opgelost, gewoon killen en opeten. In het bislama, de gemeenschappelijke taal is dit nog terug te vinden... slaan is killem en doden is killem ded finis. Het 'landdiven' op Pentecost (waar de Nieuw-Zeelanders ooit het bungeejumpen vandaan hebben) is een ongelooflijk, voor ons westerlingen niet te bevatten spektakel. We zijn ons bewust van de bijzonderheid om dit allemaal te hebben kunnen meemaken. Kijk zelf ook maar..

Please reload

bottom of page