top of page

Madeira is prachtig!

October 2015

Net op tijd hingen we in Madeira aan de kade, want er was veel wind op komst. Dat maakte dat we besloten in de haven te blijven liggen, te genieten van de prachtige stad Funchal met veel Oud-Engelse bouwstijlen en te wachten op de komst van Toon, onze wall captain die een koffer met (reserve)materialen voor ons meezeulde. 

 

Madeira is een uitzonderlijk steil eiland en fietsen buiten Funchal was geen optie. Wel hebben we de levada's bewandeld en met een auto hebben we wat rondgetourd op het schitterende eiland. Veel groen, prachtige oceaanzichten, natural pools, good food... Madeira heeft het allemaal. 

Helaas heeft het tijdens ons verblijf daar ook veelvuldig geregend. Net als op andere plekken in de Atlantische Oceaan en in Europa was het dus geen bijzonder zonnige tijd. 

 

Desalniettemin hadden we Madeira niet willen missen! 

 

Op maandag 26 oktober is dan Antonio gekomen met ons nieuwe grootzeil en zijn we met een fantastisch windje weggevlogen van Madeira richting Canarische Eilanden waar we 34 uur later aan de kademuur plakten van Caleta del Sebo op het eilandje Graciosa. 

Please reload

bottom of page