top of page

Madeira - oktober 2015

Porto Santo

Porto Santo is het op een na grootste eiland van de archipel Madeira en ligt bijna 50 kilometer ten noordoosten van Madeira. De kust bestaat uit een 8 kilometer lang ononderbroken gouden zandstrand, genaamd het “Praia Dourada”.

 

In het museum Casa-Museu Chistovão Colombo liggen scheepsmodellen, zeekaarten en diverse documenten, die allemaal verwijzen naar de ontdekkingsreizen gedurende de tijd van Columbus.

 

De Yacht Bar Porto Santo, een chique club aan de jachthaven valt onder een van de meest uxe ontmoetingsplaatsen op het eiland.

Madeira

Het eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1000 kilometer uit de kust van Portugal en net als de Azoren vormt Madeira een regio van Portugal.

 

Madeira heeft door zijn schitterende natuur met veel exotische bloemen vooral een aantrekkingskracht op wandel- en natuurliefhebbers.

 

De wereldbekende kanarie komt hier gewoon in het wild voor.

Omdat het eiland zo goed als geen strand heeft en er veel ruige kust bestaat, tref je hier geen massatoerisme aan. 

 

 

Madeira is ook het eiland van de gelijknamige wijn. Het is de enige plek ter wereld waar deze versterkte wijn geproduceerd mag worden én de naam Madeirawijn mag dragen.

 

Wie Madeira bezoekt, zal dat vooral doen voor de prachtige natuur. Tegelijkertijd zijn de dorpen op Madeira ook best de moeite waard, vooral vanwege hun authentieke karakter dat nog niet enorm aangetast is door toerisme.

 

 

De grootste stad van Madeira is Funchal. De stad heeft veel bezienswaardigheden in de vorm van botanische tuinen, parken en historische gebouwen. Het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal behoren tot de topattracties.

 

 

Madeira wordt ook wel ‘bloemeneiland’ of ‘drijvende tuin van Europa’ genoemd. Niet voor niets zijn er zo veel tuinen te vinden op dit mooie eiland. Een aantal bijzonder tuinen zijn: Quinta Magnolia, Jardim Orquidea, Jardim Botanico, Jardin da Quinta do Palheiro Ferreiro, Jardim Municipal en Monte Palace Tropical Garden.

 

 

De plaats Rabacal is zeer populair onder wandelaars. Vooral om de 25 waterbronnen die je tijdens de wandeling passeert.

 

Ook de Risco waterval is een plaatje om te zien. Het is een pittige wandeling langs smalle paadjes, steile afdalingen en langs diepe ravijnen.

bottom of page