top of page

Onderhoud in Seixal

Toen Theo en Klaas naar huis vertrokken waren, moest de boot nog naar de werf aan de overkant van de baai. Red Max kon daar alleen maar komen met opgetrokken kiel, waarvan de hydrauliek lekte, dus die kon niet worden opgetrokken!

 

Daarom ben ik (Bas) met hoogwater aan het eind van de ponton gaan liggen, waar het heel ondiep is. Een lokale duiker heeft toen een hijsband van de werf van Felisberto onder de bulb van de kiel doorgetrokken. Toen Red Max bij laag water met omhoog geduwde kiel op de bodem stond, heb ik beide uiteinden boven op dek  verbonden.

 

Feliciano, de jonge havenmeester, heeft RM dan de volgende dag naar de werf gevaren want ik moest alweer terug naar huis waar we aan het verhuizen waren!

Het hydraulisch systeem werd vakkundig gerepareerd en weer geïnstalleerd. Tegelijkertijd werd het onderwaterschip met verse zwarte Jotun gespoten.

 

Toen dit alles gedaan was en RM eenmaal weer in het sop lag, ben ik terug naar Lissabon / Seixal gevlogen, om daar met een aantal mensen de start van de VOR mee te beleven en de nieuwe bemanning voor de tocht naar Portimao op te wachten.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page