top of page

Onderstaand een selectie van zeehelden, die vooral Bas enorm geinspireerd hebben in zijn vroege jaren. 

 

De links leiden naar documentaires, die wij zelf zeer de moeite van het bekijken waard vonden en daarom graag met jullie delen. 

from the Past.....

Joshua Slocum

Joshua Slocum

Deze man presteerde het meer dan honderd jaar geleden om met een zelf gerestaureerde houten kotter de “Spray” alleen rond de wereld te zeilen. Hij zat volledig aan de grond, was berooid, had geen gezin, geen boot meer en was op zichzelf aangewezen. Toen besloot hij om dan maar als eerste solo rond de wereld te gaan zeilen, zonder moderne hulp-middelen, alleen op intuïtie en met de kennis van de zee die hij wel had. Joshua, de ultieme zeeheld en inspiratiebron voor alle zeezeilers na hem.

Bernard Moitessier

Bernard Moitessier

"I am a citizen of the most beautiful nation on earth, a nation whose laws are harsh yet simple, a nation that never cheats, which is immense and without borders, where life is lived in the present. In this limitless nation, this nation of wind, light and peace, there is no other ruler besides the sea."

Robin Knox Johnston

Robin Knox Johnston

De man, die de eerste non stop solo race rond de wereld won. Met de Suhali, amper 10 m lang zat hij een jaar op zee en werd in Engeland onthaald als de zeeheld, zoals admiraal Nelson voor hem. De Engelsen vergaten gemakshalve, dat Bernard Moitessier sneller was, maar niet meer naar onze ‘Monkey’maatschappij wilde terug keren. Ook op veel latere leeftijd heeft hij met moderne boten deel genomen aan Trans Atlantische wedstrijden en een solo race rond de wereld! Hij is een waar voorbeeld voor ons.

bottom of page