top of page

ZUID-AFRIKA
Wild Life
oktober - december  2021

Natuurlijk wil je ook Wild Life zien als je eenmaal in Afrika bent. We huren een auto en gaan naar het noordoosten, waar het oudste park van Zuid-Afrika is: het Hluwhluwe Park, dat intussen is gekoppeld aan het Imfolozi Park. 

En ja, er zijn al duizenden foto's gemaakt van olifanten, giraffen, zebra's en allemaal nog veel mooier dan je zelf kunt schieten. Maar toch.... de spanning van het plotseling zien en dan door je camera kijken en het dier in je lens soms recht in de ogen te kijken... dat is een ongelooflijke belevenis en we kregen er geen genoeg van! Een kleine (!) collectie van wat we zagen, hebben we uitgezocht. We hebben niet alle van de big 5 gezien; helaas geen katachtigen, maar niet te onderschatten vonden wij toch ook de schoonheid van de impala-achtigen en de diversiteit in het gedrag van deze prachtige dieren. 

Het Hluhluwe Park is vooral gekend om zijn witte rhino's. Niet dat deze nu zo wit zijn (ze onderscheiden zich van de 'zwarte' neushoorn vooral door hun dikke (graas)lippen, ze zijn echter wel vrij zeldzaam. En het is vooral door de inspanningen van het Hluhluwe Park dat hun aantal recentelijk weer fors is toegenomen. Het zijn bijzondere dieren; je vraagt je steeds weer af waar nou de oren en vooral de ogen toch weer zitten!

 

Toen we het park wilden verlaten, wilde er een aap met ons mee. Hij ging gewoon op de motorkap zitten. De naam van deze brutale aap is 'blauw-aap'. Een keer goed kijken en je weet waarom! :)) 

We overnachten in een heuse glamping tent (camperen met alle luxe) en vervolgens verplaatsen we ons naar St. Lucia, meer aan de kust van Oost-Afrika met een prachtig duingebied en vooral wetlands rondom. 

St. Lucia is een gezellig plaatsje en vooral gekend vanwege de (levensgevaarlijke) hippo's die iedere avond uit de rivier komen en in het dorp komen om te grazen. Dat willen we natuurlijk ook meemaken! Na een gezellig en lekker etentje in een van de lokale restaurants rijden we in het donker het dorp rond, maar helaas... geen nijlpaarden op onze weg. De lokale bewoners waren oprecht verbaasd dat we ze niet hadden gespot, want ze lopen er toch wel iedere avond hun rondje. 

Dus gaan we de volgende dag naar het Wetland Park; ook daar zijn immers krokodillen, nijlpaarden, zebra's, buffels etc. De huid van de nijlpaarden kan het volle zonlicht slecht verdragen, het is daarom dat je ze overdag zelden uit het water ziet komen. We zien er vele in het water, maar opeens... ja ja, daar loopt er een!! En hebben we dan toch onze hippo in zijn geheel kunnen spotten!! 

Alweer een fantastische dag in deze prachtige natuur van Afrika!! 

2021 - St. Lucia & Hippo Park (1).jpg

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page