top of page

ZUID-AFRIKA
 CLIMBING TABLE MOUNTAIN 2022

Onze Kaapstad vrienden Sean en Michelle hadden ons uitgenodigd om met hen de Tafelberg aan de achterzijde te beklimmen. Zij zijn lid van een bergklim-vereniging en hadden daarmee toegang tot de hut van de vereniging boven op de Tafelberg. Ze hebben dit dan toch al 2 maanden tevoren moeten reserveren! 

 

En nu was het dan zover, de rugzakken werden omgehangen met daarin slaapzak, water en wat eten en eenmaal boven was het zicht met de ondergaande zon onder de wolken door adembenemend. Sean toverde zelfs voor iedereen een aankomstbiertje tevoorschijn uit zijn grote rugzak! 

Bij kaarslicht hebben we alle lekkere meegenomen hapjes gegeten en in de hut op een dun matrasje de nacht doorgebracht. Monique en ik hebben na het ontbijtje de volgende dag nog tussen de protea’s en rotsen rond gelopen. We kwamen langs een paar afgedamde water reservoirs en klommen dan weer 700 meter lager naar ons autootje. Veel spierpijn daarna, maar een tocht om nooit te vergeten.

Maar nu eerst fietsen, fietsen en nog eens fietsen over bergen en door dalen voornamelijk langs de altijd adem benemende oceaan. We kunnen niet meer gaan hiken, want moeten trainen voor de 115 km lange Cape Cycle Tour op 13 Maart! 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page