top of page

ZUID-AFRIKA
KIRSTENBOSCH 2022

Ook in de buurt van Kaapstad en Houtbaai (waar we liggen met de boot) is veel te zien. Ons probleem is dan ook vooral dat we zo kunnen genieten van cultuur, maar ook natuur (bomen, dieren, bloemen) - alles vinden we even mooi en prachtig. 

Dus mag een bezoek aan Kirstenbosch niet ontbreken. Het is de oudste en grootste botanische tuin van Zuid-Afrika en vooral de ligging, direct achter de Tafelberg, is spectaculair. De 'tuin' draagt de naam van de eerste Nederlandse houthakker die hier aan het werk ging: Johan Frederick Kirsten. 

In 1895 werd het land gekocht door Cecil Rhodes, die het na zijn dood in 1902 naliet aan het Zuid-Afrikaanse volk om er een botanische tuin op aan te leggen. Dat gebeurde door de Boerenoorlog pas in 1913. De enorme kamferbomen eiken die Rhodes liet planten, geven in de zomer veel schaduw en wordt de tuin soms in een concertzaal veranderd. 

Een overblijfsel uit het verleden is verder onder meer de Van Riebeecks Heg, die hij in 1660 van wilde amandelbomen liet planten om zijn bevoorradingsstation te beschermen tegen aanvallen van de Khoi. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page