top of page

ZUID-AFRIKA
CYCLETOUR CAPETOWN
13 MAART 2022

De Cape Town Cycle Tour  -  het grootste en mooiste fietsevenement van de wereld


Wij hadden ons hiervoor ingeschreven en dus 2 maanden ervoor zijn we begonnen om wat bergjes te beklimmen. Dat viel niet mee met onze zeebenen, maar na een maand gingen we Suikerbossie al over naar Camps Bay om daar bij La Belle van een lekker kopje koffie te genieten en van de ruime wc met de fijne muziek van het restaurant!

Hierna kwam het schitterende Chapman’s Peak aan de beurt waar we aan de andere kant in Noordhoek  bij de Farmstall stopten. Dit is een populaire plek bij alle fietsers en dus gezellige drukte alom.


Op 13 maart om 6.00 uur was het zover en startten de echte racers al. Wij pas om kwart voor negen en daar gingen we dan over de boulevard Nelson Mandela rond de Tafelberg met de eerste steile klim bij Bishops Court. Het regende pijpenstelen en veel wind op kop naar Muizenberg. Gelukkig was dit voorspeld en hadden we onze lekkere thermo hemden met lange mouwen onder onze strakke fietsjacks aangetrokken, maar nat en koud was wel.

 

Toch werden we aangemoedigd door honderden luid roepende supporters langs de weg. We fietsen dan langs False Bay tot Simons Town voor onze eerste drinkstop en zuigen een tube GU op voor de extra pk’s in de benen, want de steile klim naar Cape Point National Park komt eraan. Dat was puffen tussen de duizend andere zwoegers. Hierna komt er een lang stuk dwars over de Cape Peninsula naar de Atlantische kant naar Scarborough om daar weer even op adem te komen en ons water te drinken waarin we de electrolytes bruistabletten tegen het verzuren dronken. Verder gaat het dan langs Misty Cliffs en de schitterende sneeuwwitte stranden, waar helder blauwe oceaan golven aanspoelen.

 

Dan langs Kommetjie en de townships naar onze Farmstall in Noordhoek voor een lekkere warme koffie (!!). Chapmans Peak moet nog bedwongen worden, maar dat ging ons wonderbaarlijk goed af. Boven stoppen we voor een mooie foto en dan weer naar beneden vliegen door Houtbaai, waar de Red Max ligt. Spandoeken met “Suikerbossie sal jou krijg” erop langs de weg, harde muziek  en weer honderden juichende mensen. Uitgeputte fietsers stappen af en lopen met de fiets aan de hand naar boven, maar Bas krijgt een bevlieging en gaat halverwege nog op de pedalen staan!

 

We komen moe maar erg gelukkig boven en nu kunnen we zegevierend de berg weer afscheuren, door Camps Bay nog even een hellinkje op dan over de boulevard van Seapoint en Greenpoint hand in hand over de finish bij the Stadium van Cape Town, waar we onze medaille omgehangen kregen.

 

De 109 km met een totaal hoogteverschil van 1250 m hebben we overwonnen!

2022 - ZA, Capetown Cycletour.jpg

TRAINEN - TRAINEN - TRAINEN

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page