top of page

ZUID-AFRIKA
CEDERGEBERGTE 2022

We gaan weer eens met z'n viertjes op pad, nu richting het Cedergebergte. Ook al een ruig gebied, het doet denken of je ergens in de Verenigde Staten bent beland. 

Onderweg alweer een leuk tentje voor een kopje koffie en zo komen we uiteindelijk in Tulbagh terecht. Een plaatsje waar hier en daar nog de typische Kaap-Hollandse huizen zijn te vinden. Het hotel is gezellig en met zwembad, dus heerlijk vertoeven we daar! 

De volgende dag gaan we op weg naar wijndomein Saronsberg, een domein gekend door een bevriende relatie van Franz. Het blijkt een prachtig domein, met zicht op de mooie wijngaarden en her en der kunstvoorwerpen om te bezichtigen. Natuurlijk proeven we ook hier wat wijntjes en de blend van een vijftal druifsoorten wordt unaniem door ons het hoogst gewaardeerd en dus gaan er hiervan wat flessen mee terug richting de Red Max. 

Via het kleine dorpje 'Van Riesbeeck Kasteel' gaan we dan maar gauw terug naar Houtbaai, zodat we daar aan boord nog eens van een glaasje rood kunnen nagenieten en terugkijken op alweer een heerlijke paar dagen. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page