top of page

USA
New Port - juni 2023

We landen uiteindelijk in Newport, Rhode Isalnd - het zeilmekka van de US. Inderdaad kijken we onze ogen uit aan de meest prachtige zeilschepen hier. Iedere avond genieten we ook van de wedstrijden die worden gevaren door de kleinere zeiljachten. 

Op Rhode Island waren in vroeger tijden de eerste rijke settlers al beland en dus zijn hier ook de meeste prachtige mansions te bezoeken. Vanderbilt, Kennedy, Obama - dit zijn maar een paar van de ons bekende families die hier een deel van hun rijkdom ten toon spreidden met landgoed en zeilschip. 

Veel van de mansions zijn goed bewaard gebleven en te bezoeken; wij bezochten het Vanderbilt zomerverblijf en The Elms, een landgoed dat toebehoorde aan een van de railroad en ferry pioniers. 

Bas was hier al voor zijn Red Max-tijd, in de tijd van de J-Star - dus wel 30 jaar geleden. Uit die tijd had hij bijzondere herinneringen aan de fameuze New York Yachtclub en dankzij Stuart, wiens familie lid is van deze club, konden wij chique lunchen op deze prachtige club met uitzicht over de hele baai van Newport. Alweer een belevenis! 

Verder is Newport gewoon heel gezellig en Monique krijgt maar geen genoeg van de clam chowder, zo lekker!

Via Cutty Hunk, een eilandje verderop, varen we hier vandaan door naar Boston en gaan de voorbereidingen voor de Atlantische oversteek beginnen.

bottom of page