top of page

USA

FLORIDA & THE KEYS
april / mei 2023

VANAF DE CUBAANSE VLAG MET MAAR 1 STER NAAR DE STARS AND STRIPES VAN DE UNITED STATES

Wat een extreem andere wereld, slechts 90 mijl vanaf Havana zijn we plotseling in het lawaai van Key West terecht gekomen! 


Grote Coast Guard schepen, enorme toeristen cats met op Country en Western dansende mensen, vliegtuigen en helikopters rond de mast, straaljagers van de Blue Angels razen over ons heen, mega pk’s motorbootjes scheuren langszij, maar ... er hangt ook nog een stille zeppelin boven de Key’s!


Toch ook hier genieten weer volop van een biertje bij Sloppy Joe, van de schommelende passagiers van de Cruise liners op de trottoirs van Duval Street met leuke winkeltjes, het huis van Hemmingway, lekker een giga steak eten op de ‘board walk’ van de Historic Harbor en een tocht over de Florida Key’s om naar de kleinkinderen van Flipper te gaan kijken.


We zeilen door naar Fort Lauderdale, waar we eerst ruzie kregen met een Navy Rib voor de uitgang van de Navy Marine Harbor, omdat we tijdens het ophalen van onze kiel te dicht in de buurt kwamen. Dan door de brug een stukje Inter Coastal Waterway over naar Lake Sylvia tussen de grote luxe villa’s aan het water.

Het is hier erg ondiep en met plotselinge windstoten hield ons anker net niet genoeg. Toen we terugkwamen van boodschappen doen met de dinghy lagen we bijna tegen een grote catamaran!

 

Toch ook hier hebben we het leuk tussen die gekke Amerikanen. In de Raw Bar aan het eind van een kanaal met giga jachten eten we een portie zeevruchten. 
 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page