top of page

USA
Annapolis & Washington

mei 2023

Annapolis ligt aan de Chesapeake Bay, hiervoor zeilen we eerst tegen wind langs Cape Fear en dan moeten we Cape Hatteras nog ronden. Na twee nachten zijn we rond en hebben een mooi windje mee richting Norfolk.

Onderweg hebben we in ondiep water nog een kapotgeslagen zeilboot aan zijn anker zien hangen, het kan hier flink spoken!

 

 We besluiten nog een nacht door te varen, maar in het donker met een 2 knopen tij tegen, stijle golven, tegenwinds en veel scheepsverkeer wordt er die nacht niet geslapen. Gelukkig had Monique op de kaart een fijne ankerplek, ‘Fishing Bay’, ontdekt waar we kunnen binnenlopen. Halleluja wat heerlijk daar.

 

Uiteindelijk door naar Annapolis waar we de volgende dag een boei van de stad kunnen oppikken. Hier hangen we 2 weken om uit te rusten, de boot weer in orde te krijgen en een uitstap naar Washington te doen.

 

Indrukwekkende stad met enorme monumenten en musea en natuurlijk het Witte Huis en het Capitool. (restauratie ten gevolge van de bestorming hiervoor is nog in volle gang zagen we)

ANNAPOLIS

WASHINGTON

bottom of page