top of page

SEYCHELLEN
het eiland Praslin
augustus 2021

We gaan anker op en vertrekken vanuit Beau Vallon met een lekker relaxt windje naar Praslin. Een zeildag uit de boekjes... zonnetje, windje, blauw water en een prachtige baai in het vooruitzicht. We gaan naar de baai van Anse Laszio, bekend als één van de mooiste stranden van Praslin. 


De landing met de dinghy op het strand is onvergetelijk, want er stonden behoorlijke golven. En terug was weer een ander verhaal, haha. Maar dat mocht de pret niet drukken, het strand was heerlijk onder de palmbomen en nabij was een leuke lunchplek met prachtig gekleurde vogeltjes rondom. 


Met een huurauto gingen we natuurlijk ook een tour-de-Praslin doen, het was bovendien Marleen haar verjaardag. Dus eerst koffie met taart! En zo kwamen we terecht bij de supervriendelijke eigenaar van Coco Rouge. Hij nodigde ons uit om 's avonds een versgevangen visje te komen eten en dat hebben we gedaan. Door hemzelf bereid op de grote buiten barbecue; een tweetal prachtige grote vissen - het was gewoonweg te veel, maar o zo smakelijk. 


Tijdens onze tour-de-Praslin hebben we uiteraard het National Park Vallee de Mai bezocht. Het is de kleinste Unesco World Heritage Site en vooral bekend vanwege de "Coco de Mer Palmbomen" en haar vrucht, de Coco de Mer. Het zijn werkelijk enorme palmbomen, met gigantische palmbladeren (één blad is groter dan een kingsize bed!) en ook de noten, de beroemde coco-de-mers, zijn gigantisch. Ze wegen makkelijk tussen de 15 en 30 kilo. Het bijzondere van deze Coco de Mer is dat deze gewoonlijk 'dubbel' is. De coco's hebben sensuele vormen, zowel de mannelijke als de vrouwelijke. Ze zijn een icoon voor de Seychellen.


De naam 'Coco de Mer' heeft deze noot te danken aan zeevaarders die hem voor het eerst zagen terwijl hij in zee dreef. Toendertijd werd gedacht dat het afkomstig was van een boom die in de oceaan groeide..
We genieten van de prachtige hike met een uniek scala aan verschillende soorten palmbomen. Nog even denken we ook de zeldzame Black Parrot te spotten, maar helemaal zeker zijn we niet. 


We touren ook de rest van Praslin rond, alleen de smalle kronkelende oceaanwegen zijn al een genot om te rijden, zegt Joell! 
 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page