top of page

SEYCHELLEN
 de eilanden St. Pierre en
La Digue

augustus 2021

ST. PIERRE

We verlaten onze baai bij Praslin en zetten zeil richting la Dique. Onderweg komen we langs het eiland St. Pierre, een uitstekene snorkelplek en prima stop voor een lunchje. 
Door de sterke stroming was het stuk zwemmen naar het eiland nog niet zo simpel, maar het lukte dan toch. Prachtige visjes waren de beloning; het koraal zag er helaas niet al te best uit. Het merendeel lijkt dood en grijs. In de avond droppen we ons anker bij La Digue en de volgende dag gaan we er op uit. 
 

We ronden Praslin
en varen naar St. Pierre
In de knoop?
Gelukt!
Stroming
Volle vaart
Landing
van alles te zien
Daar heen!
maar hoe...

LA DIGUE - DE PAREL VAN DE SEYCHELLEN

 

La Digue is een klein tropisch eiland en kan gerust de 'Parel van de Seychellen' genoemd worden. Het leuke is dat iedereen zich daar verplaatst per fiets. Nergens in de Seychellen fietst er ook maar iemand; alleen hier is de fiets het vervoermiddel. 


We krijgen leuke fietsen mee, met handige gekleurde mandjes voor onze rugzak met badspullen. Want... natuurlijk willen we een frisse duik nemen in het water van een van de beroemdste stranden (top 10) van de wereld: Source d'Argent.

Het strand is inderdaad prachtig, met azuurblauw water, wit zand en de beroemde monoliet rotsformaties. Bij de entree kun je een soort bruidspaar-tafereel doen met een bloemenboog en een statafel met koude champagne. We staan er even verbaasd bij te kijken, maar ook dit hoort en past bij deze plek. 


Na een frisse duik gaan we op de fiets weer verder op verkenning langs een prachtige kustweg met allerhande gezellige tentjes onderweg. De sfeer is hier wat opener, sfeervoller dan op de andere eilanden is onze conclusie. We genieten met volle teugen.

 

In een oud plantage-huis zien we dan nog een vijver met een 'Manneke-Pis' en wat lokale schilderkunst. Er wordt nog wat vanille verbouwd en in vroeger tijden werd er veel copra verwerkt, voor de cocosolie. 


We eindigen onze fietstocht met een lekkere cocktail bij een gezellig tentje.

 

Na La Digue gaat onze zeil-tour terug richting Mahe en gaan onze lieve gasten uiteindelijk weer richting corona-test, vliegtuig en Europa. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page