top of page

MARTINIQUE
januari 2023

Vanuit Ile-des-Saints zeilen we met Joell, Coen en Merel naar Martinique - de eindbestemming van hun Caribean cruise. We hebben een relaxte overtocht en gooien het anker uit in de baai bij Le Marin. Met een huurauto rijden we de volgende dag het eiland rond en weten een bootje te strikken om ons naar de Baie de Josephine te brengen. Daar waar Josephine gekend was haar dagelijkse of wekelijkse baden te genieten. Het is een bijzonder plekje, mooi beschut achter het rif in prachtig blauw water. 

Ook een bezoek aan een rumplantage mag niet ontbreken. Merel heeft Habitation Clement gevonden en dat blijkt een goede keus. Er is veel te zien, in de fabriek, het plantage-huis en ook de tuinen rondom zijn prachtig. 

In Le Marin worden we door het 3-tal getrakteerd op een gezellige Caribische avond op het strand en dan is het alweer tijd om afscheid te nemen en vliegen zij terug naar St. Maarten en door naar huis. 

Wij gaan met de huurauto nog een dagje op pad en bezoeken o.a. Saint Pierre, in vroeger tijden een belangrijke handelsplaats en ook gekend vanwege een vulkaanuitbarsting waarbij slechts 1 gevangene de overlevende was. De in as gelegde huisjes en allerhande overblijfselen zijn te bezichtigen in het museum. 

Maar onze reis gaat verder en we maken ons klaar voor de oversteek naar Curaçao, waar onze vrienden Dax & Mien naar toe zullen vliegen en wij ze zullen verwelkomen op de Red Max.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page