top of page

GUADALOUPE
met Joell, Coen en Merel

januari 2023

Het weer is erg rustig als we uit Antigua vertrekken en we varen op motor. Tijdens de nacht, als we langs Guadaloupe varen klinkt er plotseling een heftig rommelend geluid onder de boot en ja hoor - we hebben een vislijn te pakken!!

Shit, die hangt aan de schroef! De jongens gaan nog te water, maar kunnen dit in het donker niet oplossen. Dus, anker uit - zodat de lijn niet aan de schroef kan 'rukken' en allemaal gaan slapen tot het licht wordt. Dan duiken de jongens weer en weten ze een flinke lijn met allerhande rommel uit de schroef te bevrijden, hoezee we kunnen verder! 

De baai bij Ile-des-Saints is heel mooi en kunnen daar nog net aan de laatste boei. De volgende dag beklimmen we een hoog uitkijkpunt vanwaar we mooi zicht op de baai hebben. Aan de andere kant naar beneden, om bij een mooi strandje uit te komen. Het dorp is lieflijk en 's avonds hebben we een lieflijk etentje op de beach. 

Gelukkig is het volgende eiland Martinique en dus ook Frans, we hebben met uitklaren niet zo veel tijd te verdoen. Als we wegvaren, komt er precies een groot cruiseship aan - wat een gezichtsvervuiling toch! Maar wij zijn weg, op naar Martinique.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page