top of page

CUBA
maart 2023

Cienfuegos en Trinidad

 

Met onze vrienden Franz en Mie zeilen we van Jamaica naar Cienfuegos in Cuba. In onze paspoorten krijgen we een nauwelijks zichtbare stempel - de inkt was helemaal uitgedroogd. Op dat moment beseffen we het nog niet, maar het was al een van de eerste tekenen van hoe moeizaam het de mensen in het land vergaat om aan spullen en zelfs voedsel te geraken. 

We gaan met de brommertaxi naar Cienfuegos en met een oude Lada (!) doen we een trip naar het mooi-oude stadje Trinidad.

Cienfuegos & Trinidad

Isla de Juventud

 

Vroeger Isla de Pinos geheten, maar tegenwoordig Islad de Juventud vanwege de vele studenten op het eiland (met name de studie Geneeskunde). Het eiland is droog maar met een enorme schat aan massieve bergen marmer. We bezoeken de door de Amerikanen gebouwde gevangenis-complexen, een indrukwekkend geheel. Je kunt je er eigenlijk niets bij voorstellen, zoals dat er aan toe moet zijn gegaan. 

Isla de Juventud

Havana

 

We zeilen naar de Hemingway Yacht Club in Havana. Daar is het relaxt vertoeven, maar natuurlijk nemen we regelmatig de taxi naar de stad. Althans, dat proberen we. Brandstof is vaak niet verkrijgbaar en de chauffeurs kunnen niets garanderen, het vervoer is een moeizaam gebeuren deze dagen. Havana zelf is en blijft natuurlijk een prachtige stad en we genieten dan ook volop van al het mooie oude en vooral ook van de Cubanen zelf. 

Havana

bottom of page