top of page

ANTIGUA
met Joell, Coen & Merel

januari 2023

Van Sint Maarten tot aan Martinique zeilen we samen met Joell, Coen en Merel die zijn overgevlogen voor een korte vakantie. We liggen met de Red Max voor anker bij het gezellige Franse Marigot, waar we zelfs galetten kunnen eten! Natuurlijk doen we een toertje over het eiland, ook naar het drukke "Nederlandse" Philipsburg waar soms wel 10.000 cruise-boters worden gelost, vooral Amerikanen. 

Dan is het tijd voor anker op en vertrekken we naar Antigua, een nachtje doorzeilen. De wind is harder dan voorspeld en dus best pittig, maar onze nieuwe crew doet het geweldig en na een moeizame laatste 10 mijl tegen de wind in weten we in de kleine baai nog net een plekje te vinden voor de Red Max. Coen en Joell springen in de dinghy en zorgen er met een anker aan de achterzijde voor dat we niet tegen de andere boten kunnen rondzwieren. 

SINT - MAARTEN

Nadat het achter-anker is uitgezet, kunnen we met de dinghy naar de kant om in te klaren en vervolgens een biertje te drinken op het gezellige strand. Het weer is wat wisselvallig en de jongelui besluiten een auto te huren en gaan een dagje op pad om Antigua te verkennen. Wij blijven aan boord om de Red Max weer ship shape te maken voor de volgende tocht naar Guadaloupe. 

ANTIGUA

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page