top of page

Thailand - Krabi

December 2019

Na wat aan de wind motorzeilen, kwamen we in eerst instantie terecht bij de Phra Nang Cave Beach, met prachtig zicht op de limestone rotsen, die naar het schijnt een van de beste klimparadijzen ter wereld moeten zijn. Ook het eiland Ko Rang Nok schijnt erg mooi en dus populair te zijn bij de toeristen, dus het was werkelijk een komen en gaan van longtail-bootjes, die helaas allen zonder knalpot rondscheuren. Het maakte ons leven aan boord een beetje onrustig met al dat gedoe en toen we in de harde wind ook nog eens begonnen te 'krabben', was de beslissing snel genomen: op naar een rustiger plekje! 

 

En die vonden we... helemaal alleen lag de Red Max een 10 mijl noordelijker aan een prachtig strand met gezellige tentjes, schaduw op het strand voor heerlijke wandelingen en 's avonds zicht op de ondergaande zon. Bas leidde ons zonder twijfel rechtstreeks naar de beste spot van het strand, zoals we dat eigenlijk altijd al van hem gewend zijn en we hadden alweer een paar heerlijke dagen. 

 

Tussendoor zeilden we nog naar wat eilanden in de buurt, o.a. ook naar Koh (= Thais voor eiland) Hong. En een hong is een eiland, waar je door een smalle doorgang (dat kan alleen met een klein bootje) naar binnen vaart. Je bent dan zeg maar omringd door het eiland met hoge lime stone rotsen rondom. Een bijzondere ervaring. Naturlijk waren we daar niet alleen, maar het was toch zeker de moeite van het bezoeken waard! 

 

Franz & Mie trakteerden ons op een heerlijke afscheidslunch en na een viertal heerlijke weken samen, was het tijd voor hen om naar huis te vliegen en voor ons om terug te zeilen naar Langkawi, waar we de Red Max zullen achterlaten en dan vliegen ook wij naar huis. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page