top of page

Thailand - Koh Lipe

December 2019

Nadat we met ons viertjes bij de instanties op Langkawi zijn uitgeklaard, kunnen we afduwen richting Thailand. We mogen er een week over doen om bij Phuket aan te komen en daar in te klaren, dus gaan we eerst maar eens richting het eilandje Koh Lipe. 

We ankeren in een leuke baai en zien vanaf de boot al dat er een ander soort 'levendigheid' heerst op het strand en de bijbehorende tentjes. Na het wat meer 'ingetogen' Malaysia is dit ook wel weer eens een leuke afwisseling en zeker nu we van plan zijn de Kerst hier door te brengen. Er is volop keus en alle restaurants hebben erg hun best gedaan een Kerst-sfeertje neer te zetten. Wij kiezen voor een tafeltje bij een eenvoudig, maar fantastisch restaurantje en eten met onze voetjes in het zand! Ook de keuken is hier al minder ingetogen en we krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, zoals we dat in Thailand nog meermaals zullen beleven. Zo zalig vers! 

 

We ontmoeten nog een Thaise visser, die een tijdlang in Oostende had gewoond en zowaar perfect Vlaams kon spreken!

 

Na deze bijzondere Kerstdagen gaan we dan toch verder richting Phuket en hebben een lekker windje mee. We doen een tussenstopje bij Koh Rok Nok en uiteindelijk komen we dan aan in de baai van Chalong, waar we het noodgedwongen "rondje instanties" weer doen om in te klaren. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page