top of page

MALAYSIA

 

Street of Malacca

October 2019

Na de eerste luxe jachthaven Nongsa Point sinds Port Moresby, drie maanden geleden, zeilen we door naar Malaysia aan de overkant van de straat van Malacca.

 

In plaats van wat gebruikelijk is onder de zeilers, die direct dwars door de drukte van honderden zeeschepen naar de overkant gaan, naar Puteri Harbour vlakbij Singapore, blijven wij buiten de ‘shipping lane’ aan de zuidkant van de straat.

 

In deze heiige waterwereld zonder veel wind ‘motorsailen’ we op ons gemakje zonder veel obstructies richting Port Dickson en steken de ‘shipping lane’ net na Malacca in het donker over.

 

Ook Port Dickson is een luxe marina, waar we lekker kunnen eten en drinken en in een groot zwembad kunnen bijkomen van de warmte.

 

Hier klaren we in bij immigratie, customs en de Harbour master, die ons verrassen met een bakkie koffie met lekkere zoete dingetjes.

 

Hier wachten we op het juiste moment om te kunnen doorvaren naar de Royal Selangor Yacht Club. Omdat er een sailing event is, moeten we een kleine week wachten voordat er plek is aan de ‘river pontoon’.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page