top of page

Islands in the South Pacific 

Niue, september  2017

Van Suwarrow naar Niue. De wind is sterk; we vliegen, maar na de volgende dag is ze op en motoren we door een loodgrijze luchtbel, waarin soms bakken water over ons worden uitgestort. De derde dag brengt zuidenwind, das dus pal op de neus. We laveren tot in de vierde nacht en wachten, met alleen grootzeil op, tot de zon de horizon verlicht. Om 07.00 uur zijn we bij Alofi, Nuie en vinden een boei, pfff we hangen.

Niue is alweer een bijzonder eiland. We huren een auto en ontdekken, dat Niue een enorme groene platte begraafplaats in de oceaan is. Overal zijn graven langs de weg met hier en daar een dorp en vooral indrukwekkende uitgesleten lavagrotten tot in de zee. We zwemmen in het exclusieve rots bassin van de vroegere koningen en snorkelen in het azuur blauwe water van een andere grot.

 

Op de dag van ons vertrek naar Tonga krijgen we vlakbij de boot nog een schitterende walvisshow van een moeder bultrug met haar jong. Er zwemt ook nog een grote haai rond op jacht naar… ? Wat  een indrukwekkend schouwspel is dat. Onder het genot van een kopje koffie voelen we ons nog maar weer eens enorm bevoorrecht dat we dit allemaal mogen beleven.

bottom of page