top of page

Islands in the South Pacific 

Suwarrow, september 2017

(Cook Islands)

Zachtjes liggen wij te schommelen achter ons anker..

 

Van Bora Bora zijn we nu twee weken geleden naar de schitterende onbewoonde atol Suwarrow gezeild. Als we daar nog net voor donker tussen de riffen door achter  de dekking van Anchor Island varen, kunnen we het anker laten vallen.

Er liggen nog 4 boten in het azuur blauwe water. Twee parkwachters, Hari en Kapu komen de volgende ochtend in de kuip voor het inklaren. Zij zijn hier een half jaar lang gestationeerd en zorgen vooral voor een schoon stuk wit koraalzand tussen de wonderlijk groene palmbomen.

Met de jongens van de Noorse boot Ghost gaat Hari vis vangen. s’ Avonds zitten alle boaties bij de grote zwarte gril waar veel vis op ligt te sudderen. De Amerikaan Ted komt met zijn muziekinstrumenten en begint gitaar te spelen, samen met Kapu op de juke lille en Hari met zijn gitaar. Als Ted daarna zijn viool pakt, worden veel gevoelige snaren geraakt. We zijn met de Fransman Gilles met zijn Columbiaanse vriendin Claudia, Jack en Linda uit Canada, de Noor Oyson met zijn vrouw Hilga en 3 zonen en onze Britse vriend solozeiler Michael (“onze Engelse Charlie”).  

We hebben een geweldige 5 dagen op Suwarrow, met wandelingen over het rif rond het eiland waar boobies in de bomen nestelen, mantaroggen in de zee zweven, we ‘black tip  sharks’ in de branding zien rond zwemmen en grote kokos krabben en termietkreeften de restanten van onze vis wegslepen.

 

De windverwachting maakt, dat we 16 september met weemoed weer wegzeilen.

bottom of page