top of page

NEW ZEALAND

Jan / Feb 2019

North Island

Samen met Joell trok Monique in de maand januari het Noordereiland rond. Het was bijzonder om samen op reis te kunnen zijn en we beleefden mooie momenten in de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland. 

 

Het mooie van Nieuw-Zeeland is dat er zoveel hiking and biking trails zijn, waardoor je de natuur van heel dichtbij kunt beleven. Het is een waanzinnig outdoor land, een walhalla voor buitensporters. Een welkome afwisseling na het Pacific Blue. 

 

We begonnen onze toer in Whangarei en zijn via Auckland de Coromandel doorgetrokken, naar Rotorua met een van de mooiste mountainbike trails ever. Dan naar het meer van Taupo met de Huka Falls en vervolgens de art deco stad Napier en Wellington, de levendigste en meest trendy stad van New Zealand. Natuurlijk genoten we daar van de leuke pubs en restaurantjes en brachten we een dag (!) door in het Te Papa Museum, met een tijdelijke expositie van 12 van de Terracotta Warriors uit de Qin dynasty van China. 

Maar ook een heel interessante afdeling over de Maori cultuur en ook de Eerste Wereldoorlog. Vaak wordt in Europa niet beseft dat ook de Kiwi's en de Ozzie's veel hebben geleden in WW1 en WW2.. 

 

In februari zullen Bas en Monique ook samen nog het Noordereiland doortrekken en deze plekken bezoeken, dan wel om daarna door te reizen per ferry naar het Zuidereiland. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page