top of page

NEW CALADONIA

May 2019

Met dubbele gevoelens duwden we de Red Max af van haar vertrouwde plekje in de Whangarei Marina. Na zo een lange periode in Nieuw-Zeeland waren we best verknocht geraakt aan dit heerlijke land, klimaat, natuur en vooral de lieve vrienden die we daar intussen hadden gemaakt. Het afscheid nemen van onze zeilvrienden is meestal anders, want vaak komen we elkaar nog eens ergens tegen in de een of andere marina of ankerbaai. Met onze Nederlandse vrienden Frank & Els, Ad & Monique hadden we o.a. Bas z'n verjaardag gevierd en het was op de Stella Maris van Frank & Els dat we in Whangarei werden onthaald met .... een kop koffie met speculaasjes. Oehhh, wat smaakten die lekker na onze oversteek vanuit Tonga!! We konden onze ogen niet geloven. Ook daarna beleefden we dus veel gezellige momenten met onze nieuwe vrienden. En toen we vanuit Marsden Cove uiteindelijk in alle vroegte vertrokken, hoorden we daar ineens whaf! whaf! en stond daar Monique met haar hondje Lucky de Red Max uit te zwaaien. 

 

Maar toch, het nieuwe avontuur lonkt en de oversteek naar New Caladonia was er een uit het boekje droom-zeil-vakanties... heerlijke wind, zonnetje, goed gezelschap en lekker eten! Wat een genot, op een traject dat erom berucht is dat het er zo heel anders kan zijn! (wat we vorig jaar op weg naar Fiji zelf ook ondervonden hebben)

 

Met aan boord onze nieuwe vriend en fotograaf Christian uit Antwerpen spoelden we heel relaxed aan op het eiland Ile des Pins, waar we een tweetal dagen heerlijk konden rondhangen. Daarna een dagje motorzeilen naar Noumea, waar we ons hebben ingeklaard en ook ons visum voor Indonesia op het randje voor ons vertrek naar Vanuatu hebben kunnen regelen. 

 

Natuurlijk hebben we (nogmaals) genoten van alle Franse delicatesses. Het zal voor het laast zijn, nu we dan gaan vertrekken naar de primitievere eilandengroepen van Vanuatu en Indonesia. 

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page