top of page

MALAYSIA

October / November 2019

We zwerven door de Straat van Malacca en doen vele leuke plaatsen en marina's aan in Malaysia. 

 

Voor meer nieuws en foto's, klik op onderstaande blokjes. 

Straat van Malacca

Straat van Malacca

De straat van Singapore en vervolgens Malacca zijn de meest drukbevaarde scheepvaartroutes ter wereld. We manouvreren tussen de vele schepen en vissers met netten door om in Port Dickson officieel in Malaysia in te klaren.

Malacca

Malacca

Vanuit Port Dickson doen we een meerdaagse trip naar Malacca, waar we genieten van de rijke historie die is terug te vinden in de gebouwen en de vele musea. Een bijzondere (Hollandse) reis door de tijd dus!

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Vanaf de Royal Selangor Yacht Club op de rivier Klang doen we een treintripje naar Kuala Lumpur. Het is geen heel bijzondere stad, maar we genieten vooral van de groene Lake Gardens en de kleurrijke vogels die we in het grootste birdpark van de wereld zien.

Pangkor en haul-out

Pangkor en haul-out

Bij Pangkor gaat de Red Max met haar hakken in het zand. Dit is de beste marina voor haul-out en alle mogelijke klussen van heel Zuidoost Azie. We zijn minder blij met de malaise die eraan voorafging, maar wel een superlocatie voor al onze klussen.

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Samen met Janneke en Wietze doen we een trip naar de Cameron Highlands, vooral om de prachtige thee-plantages te bezoeken.

Langkawi & Penang

Langkawi & Penang

Op Langkawi stappen Franz en Mie aan boord en bezoeken we Penang en Langkawi om dan uiteindelijk met hen naar Phuket, Thailand te zeilen. We beleven een heerlijke decembermaand met ons viertjes.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page