top of page

Verblijf op Madeira

Het grote avontuur is begonnen!

 

Op zaterdag 10 oktober  zijn we vanuit Lagos vertrokken.

Eindelijk is Red Max klaar voor haar rondje wereld, volledig uitgerust met allerlaatste technieken en navigatie elektronica, die onze Belgische IT vriend Wim geïnstalleerd heeft.

 

Op het laatste moment hadden we bij zeilmaker Antonio in Lagos nog een setje “schoon lingerie” besteld, de Belgische uitdrukking voor nieuwe zeilen.

Jammergenoeg kon Wim niet meezeilen tot Madeira en hebben we hem de andere dag afgezet in Albufeira, maar niet nadat we onze nieuwe gennaker hadden getrokken.

Ons rode meisje liet zich gewillig meesleuren aan een indrukwekkende grote witte lap van 235 vierkante meter!

 

Nadat we helaas Wim in Albufeira gedropt hadden en we direct weer het ruime sop kozen, heeft onze plaatselijke vriend Dirk van den Bossche een schitterende foto van ons vertrek tegen een dramatisch zwarte lucht vast gelegd.

 

De overtocht naar Madeira werd in 3 dagen in ongebruikelijk zwaar weer, hoog aan de wind afgelegd.

Gelukkig was onze aankomst in Madeira rustig, met mooi zonnig weer.

Een ongelooflijk mooi groen eiland met haar donkere bergen in de wolken verscheen aan de horizon.

In Funchal kregen we gelukkig nog een plek in de stads marina, naast een grote Duitse twee mast ketch, want een storm was op komst.

Een heerlijke diner in één van de gezellige oude straatjes van Funchal samen met onze 3 Engelse opstappers was onze beloning.

 

 

Madeira,

 

Wat een mooi eiland..

Voordat Toon aankomt genieten Monique en ik nog van een bustocht de bergen in om daar langs de legada’s (Waterlopen voor irrigatie) te wandelen met verbluffende vergezichten.

Funchal is een verrassend mooie levendige stad met veel cultuur uit vroeger tijden.

Het wemelt van de gezellige tentjes en terrasjes, vooral in de smalle straatjes van de oude stad met mooie beschilderde deuren.

Ook maken we een tocht met de ferry naar Porto Santo om naar het museum van Columbus te gaan kijken, wat rond te fietsen en te genieten in een mooie rustgevende beachbar aan het schitterende lange witte strand.

 

Als Toon er is huren we een autootje.

Eén van de absolute hoogtepunten was een duik in de natuurlijk gevormde zwembaden in de zwarte lava kust van Porto St Moniz.

Toon werd zelfs onderuit gespoeld door een reuze golf als hij over de rand van het zwembad liep.

De noordkust van Madeira is overweldigend met vergezichten van groene bergen omringd door een diep blauwe oceaan.

 

Terug in de bergen regent het, maar we gaan er nog wel een heerlijke forel eten.

De volgende dag bezoeken we Alte Monte bij de kerk van ons lief vrouwke en de schitterende botanische tuin.

's Avonds aan boord worden we verrast met een vuurwerk van bliksem zonder gedonder boven de lichtjes van alle huizen tegen de hellingen rond Funchal.

Als afsluiter van Madeira lunchen we de laatste dag in het open restaurant van het beroemde hotel Reid’s. Gezeten op een stoel waar misschien Churchill nog heeft plaats genomen.

 

 

bottom of page