top of page

INDONESIA

Flores

August 2019

Vanuit Alor belanden we op het eiland Flores, een langgerekt eiland met mooie rijstterrassen, afgelegen traditionele dorpen en witte stranden. Onze eerste stop was bij ‘monkey-beach’, zo genoemd omdat er bij ’s avonds bij zonsondergang allemaal macaque-aapjes het strand op komen. Genietend van een ‘Bintang’ (het Indonesische bier) in de kuip is dat een heel leuk plaatje.

Nadat we ons anker hier hadden uitgegooid, kregen we al snel ‘bezoek’ van een eilandbewoner in zijn traditionele houten kano. Uit zijn gebarentaal bleek dat hij op zoek was naar een snorkel. Deze gebruikte hij bij het vinden van vis. In ruil daarvoor bood hij een prachtige Nautilus-schelp aan. Gelukkig hadden wij nog een extra snorkelbril aan boord en nooit zullen we de dankbare glimlach op zijn zachtaardige gezicht vergeten toen we hem die meegaven.

 

Vanuit onze volgende stop (na een heerlijk dagje zeilen) was Maumere; we ankerden vlakbij een resort omdat we niet bij de drukke stad wilden afmeren. Van hieruit boekten we ook onze roadtrip met chauffeur om het eiland en uiteindelijk de beroemde kratermeren van Kelimutu te bezoeken. Het was een prachtige tour over het bergachtige eiland met zijn traditionele dorpen en rijstvelden. Nadat we zo vroeg mogelijk de kratermeren (die steeds van kleur veranderen) hadden bezocht, bracht onze chauffeur ons bij een verstild strand waar we een heerlijke lunch met barracuda en tonijn kregen voorgeschoteld. Wat een genot!

 

Onze zeiltocht ging weer verder westwaarts en zo kwamen we terecht in Labuan Bajo, op het meest westelijke puntje van Flores. Hier zagen we na een jaar Reinhilde en Frits van de Bella Ciao (NL catamaran) terug, die hier ook voor anker lagen. In Labuan Bajo waren vooral gezellige eettentjes en konden we onze bootproviand weer wat aanvullen.

Van hieruit zijn we naar de Komodo eilanden vertrokken, met het doel om ’s avonds daar te ankeren en ’s ochtends in alle vroegte het eiland op te kunnen. Het schijnt dat de beroemde grote komodo-dragons dan het meest actief zijn….

 

Lees hier verder over de komodo-dragons

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page