top of page

FIJI ISLANDS

Vorovoro

August 2018

De volgende dag brengen we Toon en Luc aan de wal bij chief Mali. Zij slapen hier een paar dagen in een open huisje, maar eerst mogen we een echte traditionele Sevo Sevo begroetingsavond meemaken, waarbij een droog bosje Yagona wordt gemalen en in een doek uitgewrongen, zodat hiervan in halve kokos kommetjes de enigszins hallucinerende kava uitgedronken kan worden.

We gaan de volgende dag met zijn allen in de lange speedboot van het dorp naar de stad Labasa, ook weer met een ongelooflijke diversiteit aan vissen, groenten en fruit. We nemen een taxi naar de tempel met de groeiende steen en krijgen van de Indiase vrouwen een lekkere curry aangeboden. De taxi chauffeur rijdt ons ook nog naar een oude site, waar vroeger kannibalisme werd bedreven!

 

Gelukkig konden we voor Toon en Luc nog met een niet te harde zuidelijke wind doorzeilen naar Taveuni voor hun tocht naar de watervallen en daarna weer naar Suva waar we een tocht door het regenwoud ,een heerlijke lunch in ‘the Governors’ hebben gegeten, het eerste huis van de vroegere Engelse gouverneur en waar we toevallig de maandelijkse change of the guards konden bijwonen.

 

Terug naar Vuda Marina, de gezellige bar, het Fiji Bitter beer en heerlijk eten tijdens een fantastisch optreden van ‘The Best of the West’, een muziek combo met de ongelooflijke stemmen van een grote mama zangeres en de drummer, die lijkt op de vroegere keizer van Oeganda.

© Red Max photography    |    Red Max webdesign    |     RedMax@live.nl

bottom of page