top of page

South Patagonia 3

Puerto Natales to Puerto Eden

Het is een schitterende zonnige dag zonder veel wind. Bij de smalle doorgang van Canal Kirke zien we een visser uit zijn schuilhoek vertrekken. Een bewijs dat het ok is om erdoor te gaan en ja hoor, we hebben 5 knopen stroom mee en kolken met een vaart van 12k  tussen de rotsen door.

In dit adembenemende decor varen we door en zien dan ineens een paar grote zwarte vinnen op ons afkomen, het zijn orca’s! Ze zwemmen stoïcijns vlak langs onze boot door!

Wij kunnen met dit schitterend weer in één keer 75 mijl verder varen en hangen uiteindelijk tevreden de boot aan een paar lijnen in Caleta Dixon.

Na een paar dagen stranden we letterlijk in de doorgang van een baai en komen gelukkig met de kiel omhoog weer vrij. Dan maar naar Caleta Tilman vlakbij. Een gelukkige keuze, want ’s avonds komt er nog een visser liggen, waar we in ruil voor een fles wijn heerlijk coquiles St Jacques krijgen!

 

Met onze Zweedse vrienden gaan we met de dinghies een paar mijl aan de overkant naar Gletsjer Amalia, wat een donderende pracht is dat! (zie foto’s) Op de terugtocht duikelen Austral dolfijnen om ons heen.

In Canal Pitt is het shit met veel tegenwind en regen, we stoppen in Caleta Parry op een klein eilandje en ook hier zien we vlak voor aankomst twee walvissen komen aanstomen! Nog een dag tegen harde wind opboksen naar Caleta Sally en we liggen vlakbij de gigantische gletsjer Pio XI. Hier is het de volgende dag feest, met een stralende zon kunnen we de Red Max onder zeil vlakbij de enorme ijswand fotograferen en zo de groene Seno Eyre weer uitzeilen. Zie aparte foto-pagina Patagonia 4 voor de prachtige foto's hiervan. 

 

Ook deze dag maken we extra mijlen tot 15 mijl van het kleurrijke dorp Puerto Eden, waar de volgende dag in de baai van het dorp ons anker valt.

Dit vissersdorp, gesponsord door de staat, bestaat vandaag precies 50 jaar en dus is het feest met muziek, drank en snelle bootjes, die in de nacht rond de Red Max scheuren.

We komen, als we over de houten plankiers van het dorp lopen, nog één van de laatst levende Indianen tegen.

In Puerto Eden is niets te krijgen, maar het is schitterend weer, terwijl het hier het  natste dorp van de wereld is! In Patagonia mag je op dit soort dagen niet blijven liggen, het zijn bij uitstek de dagen om de RedMax verder noordwaarts te sturen dus dat doen we dan weer.

bottom of page